Jídelnu v Přerově zavalily děti na obědy zdarma, u školy jim přistaví novou

pátek 20. září 2019 ·

Novinka v podobě obědů zdarma pro děti z chudých rodin, která od září platí v Olomouckém kraji, způsobila nebývalé pozdvižení v centrální vývařovně a jídelně města Přerova. Hned v prvním týdnu nového školního roku ji zahltily zástupy žáků Základní školy Boženy Němcové, kterou navštěvují romské děti. Reportáž přináší iDNES.


„Problém nárůstu dětí, které docházejí do Zařízení školního stravování v Kratochvílově ulici, nebyl jediný problém. Potíže v prvních dnech nastávaly i s rodinnými příslušníky malých strávníků – zejména pak s rodiči, kteří děti do jídelny chtěli doprovázet, nezřídka i po nich dojídat jejich porce,“ popsala mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

V devíti ročnících ZŠ Boženy Němcové je zapsáno 189 žáků, dalších 11 dětí chodí do přípravné třídy. Zatímco ještě loni mělo obědy zaplaceno sedmnáct až dvacet školáků, letos je jich podle ředitelky školy Ilony Bočinské ke stravování přihlášených 130. Ne všichni ale mají obědy zdarma.

„Z obědů se stala doslova společenská událost. Děti mají na krku šňůrky a na nich průkazky, vypadají jako parta novinářů. Asi 45 žákům, kteří neměli na stravování zdarma nárok, to bylo líto, a tak přiměli rodiče, aby jim obědy také zaplatili,“ popsala Bočinská.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.