Ministr Plaga ocenil nejlepší zpracování tématu šikany

čtvrtek 27. června 2019 ·

Ministr školství Robert Plaga ocenil vítěze soutěže „Zatočme s šikanou“. „Jsem rád, že předávám ocenění za vizuální ztvárnění toho, jak se vypořádat se šikanou a kybešikanou, protože je pro nás důležité, aby se o těchto věcech mluvilo," řekl Robert Plaga.


A pokračoval: „Chtěl bych vám proto poděkovat, že jste se do této soutěže zapojili, protože právě tato soutěž je jednou z možností, jak o tomto tématu informovat srozumitelnou formou," dodal ministr Plaga s tím, že jedna věc je vydat metodický pokyn k řešení šikany, druhá věc je ale podat toto téma tak, aby jej všichni pochopili.

To, že šikana a špatné mezilidské vztahy zůstávají na školách jedním z největších problémů, potvrzují i zprávy školského ombudsmana Ladislava Hrzala: „Chceme pomoci školám v radách či metodikách v řešení šikany. Jsem proto rád, že se nejen jednotlivci, ale například i celé třídy či školy zapojily do této soutěže, která měla za cíl zajímavě vystihnout hlavní zásady metodického pokynu MŠMT k prevenci šikany na školách, přičemž podmínkou bylo, aby děti spolupracovali se školními metodiky prevence,“ upřesnil školský ombudsman Hrzal.


Další informace naleznete zde

2 komentářů:

soumar řekl(a)...
27. června 2019 v 21:51  

1. místo, SŠ VICTIM:
Veškerá svědectví a dokumenty doložené z anonymních zdrojů dokazují ... že jste to byla právě vy a další tři dívky, které se dopustily takového přestupku.

Dokumenty doložené z anonymních zdrojů dokazují?

V den výročí státní vraždy Milady Horákové.

Tohle je ostuda, i když je to jen fikce lynče.

Unknown řekl(a)...
29. června 2019 v 9:03  

Pardon, omlouvám se, že se budu opakovat. Nic proti oceněným učitelům a žákům ze základních a středních škol v Horní-Dolní a Zadní-Přední, ale nikde jsem nezaznamenal, že by pana ministra Plagu třeba napadlo téhož dne ocenění pro pana Dr. Michala Koláře za skutečně nejlepší a originální zpracování tématu šikany, které dnes všichni tak bujaře kopírují. Chtělo by se mi dodat i adjektivum "vědecké", ale koho to dnes zajímá, že?
Stačí natočit hezké video, které je pak možné promítat žákům v hodnách věnovaných ve školách primární prevenci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.