Vondrák: Nepotřebujeme maséry a manažery golfu, nemá kdo vyrábět, bude to dramatické

středa 24. dubna 2019 ·

Máme problém nasytit trh práce v oborech, které jsou potřebné, musíme se starat o to, aby kraje ekonomicky prosperovaly, tvrdí poslanec ANO a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák v rozhovoru pro DVTV. Právě kraje získají pravomoc ovlivnit, kolik žáků bude studovat na jednotlivých oborech středních škol. Vzdělávací systém vychovává lidi pro život a život je hlavně o práci. Když budeme vychovávat jen maséry, tak budeme mít národ plný masérů, ale nebude mít kdo vyrábět, míní hejtman.



Rozhovor ke stažení naleznete zde

5 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
24. dubna 2019 v 16:23  

Možná ANO navrhne zákon, že každý žák bude povinen 10 let po skončení studia pracovat v daném oboru. Takže nejprve naženeme děti na stavební učiliště a pak budou muset nuceně pracovat 10 roků ve stavebnictví.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
24. dubna 2019 v 16:35  

Nemá kdo vyrábět? Tak se podívejte na telefonní seznamy Krajů, pane hejtmane.

laimes řekl(a)...
24. dubna 2019 v 19:04  

zahraniční montovny nemají o české dělníky zájem,berou ikrajince,kterých se zde v tzv "režimu ukrajina" protáčejí na tříměsíční víza tisíce, makají za 30 litrů, 7 dnů v týdnu po 12-16 hodinách denně,takže pro čechy zbývají profese jako řidič,skladník,doplňovač regálů.....

laimes řekl(a)...
25. dubna 2019 v 5:10  

co potřebujeme či nepotřebujeme o tom rozhoduje v tržní ekonomice ruka trhu

Robert Čapek řekl(a)...
28. dubna 2019 v 12:54  

http://robertcapek.cz/svet-podle-vondraka-totalni-nasazeni/

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.