Učitel konečně bere víc než prodavač Lidlu! Ale uživí se v Česku? Shrnuje Veselovský

sobota 30. března 2019 ·

Nástupní plat učitele ZŠ a SŠ konečně dohnal nástupní plat pokladního v supermarketu LIDL! Ale české učitelky a učitelé slyší od politiků víc než čtvrtstoletí, jak jsou důležití a klíčoví pro výchovu našich dětí a jak se doslova podílejí na rozvoji demokracie. A že se politici zasadí o to, aby byli dostatečně placeni. Ale dobří učitelé stále odcházejí ze školství pryč, protože se důstojně neuživí. Platy českých kantorů shrnuje Martin Veselovský pro DVTV.




Pořad ke stažení naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
30. března 2019 v 19:39  

Výpočet k oblíbenému srovnávání s pokladní v Lidlu: Během 5letého vysokoškolského studia učitele si vydělá pokladní 1 680 000 Kč. A pokud ta pokladní v Lidlu má místo maturity nebo výučního listu jen základní vzdělání, vydělává další 4 roky navíc. To už jsou celkem 3 miliony korun...

laimes řekl(a)...
31. března 2019 v 11:47  

úspěch demagogů neb jak se dnes moderně říká fejkistů: srovnání učitel pokladní!
pochybuji milí kolegové,že jste někdy v lidů,či jiném marketu dělali,nebo že máte doma studenta,který si tam přivydělal,jako moje dítko: ta skvělá suma ,zde 35 000,je za měsíc,za celý měsíc,kterou si můžete vydělat,před tou sumou je vždy "až" !
tedy budete-li pracovat celý měsíc=30 dnů po 8.5 hod denně můžete si vydělat až 35 000 kčs!
funguje to tak že vedoucí prodejny vám určí,které dny na kolik dní budete chodit: např. po-stř 8,5 hod a v pá 12 hod,nebo ,a proto tam chodí studenti,se můžete domluvit ,že budete chodit ve st 6 hod, v pá 8,5 a v sobotu 12 a podle toho si vyděláte korunek.....

laimes řekl(a)...
31. března 2019 v 11:50  

p.s. milí kolegové,nedělejte ze sebe před pacovníky obchodu a marketingu idxxty !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.