Míň chtít, míň mít, pochválili ministři demonstrující středoškoláky

neděle 24. března 2019 ·

U příležitosti pátečního Světového dne vody představili ministři zemědělství a životního prostředí opatření, která jejich resorty podniknou na lepší hospodaření s vodou v krajině. Na tiskové konferenci vyjádřili také sympatie s nedávnými protesty školáků proti klimatickým změnám. Informuje deník Aktuálně.


Richard Brabec (vlada.cz)
Minulý pátek vyrazili středoškoláci z celého světa i řady míst v České republice do ulic demonstrovat za intenzivnější ochranu životního prostředí před hrozbami klimatických změn. Mladí lidé politikům vyčítali, že nečiní dost, aby zamezili ekologickému kolapsu hrozícímu kvůli globálnímu oteplování. Na dotaz jednoho z novinářů, zda by se v patnácti také zúčastnili demonstrací za záchranu klimatu, odpověděli oba přítomní ministři souhlasně.

"Kdybych byl mladý, tak bych tam určitě byl," řekl ministr životního prostředí Richard Brabec. "Velmi se mi líbí, že o to studenti mají zájem. Ty demonstrace byly neagresivní, vtipné a nápisy na transparentech byly prima. Já jen říkám, že ale bude skvělé, když podle toho budeme všichni žít," dodal Brabec. Upozornil, že je třeba celosvětové akce, protože hlavními emitenty skleníkových plynů jsou Čína a Spojené státy.

Zdůraznil ale i individuální zodpovědnost každého. "Nestačí jen říct, že chceme nějakou změnu. Musíme si uvědomit, že každý z nás má nějakou uhlíkovou stopu," uvedl Brabec a vyzval ke změně chování.

"Míň chtít, míň mít. Nekupovat si každý rok, nebo každého půl roku nový mobilní telefon. Nelétat tolik, protože to má velkou uhlíkovou stopu," doplnil s tím, že nastíněný uvědomělý přístup podle něj bohužel jde přesně proti tomu, jak dnes lidstvo funguje.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

PP řekl(a)...
24. března 2019 v 5:59  

To už se snad vyrovná jen "Se Sovětským svazem na věčné časy."

E.Kocourek řekl(a)...
24. března 2019 v 8:03  

Intelektuální gigant se chce zařadit mezi další intelektuální giganty. V případě dospělého ministra nelze použít výmluvu, že nevěděl, oč jde, nebo že ho někdo špatně informoval. Tenhle čin je vědomý a uvážený. ////

laimes řekl(a)...
24. března 2019 v 8:33  

milé děti,v tržní ekonomice se trhá i na vodě, a proto ji zkorumpovaní radní prodali zahraničním firmám,kteří s ní "hospodaří"

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.