Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

sobota 15. prosince 2018 ·

„Sexting úzce souvisí s lidskou sexualitou a je přirozené, že si dítě informace o sexu v online prostředí vyhledává a zajímá ho vše, co je se sexem spojeno. Neumí však odhadnout, jaké následky pak takový únik fotografie do online prostředí může mít. Podle našeho výzkumu Sexting a rizikové seznamování českých dětí v kyberprostoru provozuje sexting přibližně deset až patnáct procent českých dětí a mladistvých do osmnácti let, přičemž toto číslo se v posledních letech pomalu, ale jistě zvyšuje,“ říká v rozhovoru pro magazín Rodina DNES Kamil Kopecký z Centra prevence rizikové virtuální komunikace Pedagogické fakulty v Olomouci.

Kamil Kopecký (upol.cz)
Kopecký v rozhovoru mimo jiné říká:

Neměla by se do osvěty zapojit i škola? Každá prevence a osvěta funguje tehdy, pokud jednotlivé složky prevence spolupracují. V našem případě musí spolupracovat rodiče–škola–dítě. Škola nemůže úlohu rodiče zastoupit, rodič sám musí být aktivní a musí s dítětem prevenci v oblasti rizikového chování na internetu aktivně řešit. V naší poslední výzkumné sondě Rodič a rodičovství v digitální éře jsme odhalili, že oblast sexuality a seznamování patří k tématům, která rodiče s dětmi aktivně řeší.




Celý rozhovor naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.