Ministr Plaga plošné zavedení obědů zdarma odmítá

pátek 14. prosince 2018 ·

Ministr školství Robert Plaga (ANO) nesouhlasí s plošným zavedením obědů pro děti zdarma. Návrh už delší dobu prosazují sociální demokraté, nedávno s ním ale přišel také premiér Andrej Babiš (ANO). „Nezpochybňuji, že tu je problém s dětmi, které si nemohou obědy dovolit. Ale to řešení by mělo být jiné než celoplošné,“ říká Plaga. Informují Hospodářské noviny.


Robert Plaga (msmt.cz)
Kritici návrhu upozorňují, že již existují dotační programy, které dětem bezplatné obědy zajišťují. Jenže podle bývalé ministryně školství, poslankyně Kateřiny Valachové na ně nedosáhnou všechny děti, které to potřebují. Nárok na peníze z dotací totiž mají především děti z rodin, které po určitou dobu pobírají dávky v hmotné nouzi.

„Největším problémem jsou ale děti rodičů, kteří pracují a mají nízké příjmy, dále také děti samoživitelů,“ uvedla Valachová. Podle opozice se ale jedná jen o populismus. Například místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se domnívá, že Babiš s návrhem přišel, aby odvedl pozornost od jiných současných problémů. „Pan premiér to vypustil jako mlhu, která má zakrýt důležitější věci,“ myslí si Pekarová Adamová.


Celý text naleznete zde
Zprávu ČTK naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.