Ministr školství: Rodiče by měli brát učitele jako autoritu a vycházet se školou jako partneři

úterý 4. září 2018 ·

Ministr školství Robert Plaga při zahájení školního roku v Brně řekl, je nutné zvýšit prestiž pedagogů. "Je to přes uznání učitele jako autority. Můžete to přenést i na děti. Ve školství to chybí," řekl na adresu rodičů. Plagu cituje ČTK a komentář k jeho slovům přinášejí Hospodářské noviny.

„Nový ministr školství Robert Plaga. Při své návštěvě základní školy v Brně-Medlánkách jen neopakoval známé fráze, ale trefil hřebíček na hlavičku, když zdůraznil, že učitelům je potřeba vrátit respekt, který se v poslední době vytratil. A rovnou vyzval rodiče, aby vycházeli se školou jako partneři. Učitelé si skutečně ze všeho nejvíc naříkají, že rodiče s nimi až příliš často netáhnou za společný, výchovně vzdělávací "provaz", protože nekriticky kopou za své ratolesti. Přičemž nejrůznější metodické předpisy i elektronická výbava žáků nadmíru znevýhodňují právě pedagogy,“ píše Jan Štětka v Hospodářských novinách.



Citované texty naleznete zde a zde

3 komentářů:

laimes řekl(a)...
4. září 2018 v 10:54  

prvním krokem jest povinná školní docházka pouze na prvním stupni zš

poste.restante řekl(a)...
5. září 2018 v 0:20  

Bylo by jistě přínosem, kdyby učitele bral jako autoritu a choval se k ni jako k partnerům především sám ministr školství.
Třeba tak, že k jednání bude zvát přímo učitele a představitele jejich organizací.

laimes řekl(a)...
5. září 2018 v 12:36  

učitel může mít autoritu pouze jako státní úředník-součást státního aparátu ve fungujícím společenském systému,

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.