Učitelka podruhé vyhrála konkurz na ředitelku, radní znovu vybrali jinou

neděle 12. srpna 2018 ·

Déja vu plné zklamání a rozčarování zažila v uplynulých dnech učitelka Kateřina Nétková ze Zábřehu na Šumpersku. Vyhrála konkurz na pozici ředitelky školky, přesto nakonec radní města vybrali někoho jiného. Zcela totožná situace se přitom odehrála už před šesti lety. Žena si tak stěžuje na ovlivňování výběru. Informuje iDNES.cz.


František John (zabreh.cz)
Místo ve vedení mateřské školy Pohádky se uvolnilo kvůli tomu, že současná ředitelka Hana Zajíčková odchází do důchodu. Nakonec ji nahradí její dosavadní zástupkyně Dana Urbášková, která v konkurzu skončila ze čtyř uchazeček druhá za Nétkovou.

„Nevím, proč se konkurzy dělají, když potom rada rozhodne jinak. V mém případě je to v Zábřehu už podruhé. Domnívám se, že jmenování ředitelky bylo ovlivněno předpojatostí,“ zlobí se Nétková, která v současné době učí mimo Zábřeh. Domnívá se, že radní nebyli při rozhodování nestranní.

„Dozvěděla jsem se, že zaměstnanci mateřské školy sepsali petici za jmenování současné zástupkyně. A také že současná ředitelka přišla na radnici s informací, že pokud nebude jmenována její zástupkyně, jsou zaměstnanci připraveni podat výpovědi. Zdá se mi, že se snažila rozhodování rady ovlivnit,“ míní Nétková.

Členem komise, která určovala pořadí kandidátek v konkurzu, byl i starosta František John. Současně však o jmenování ředitelky rozhodoval i jako člen rady. „Musím říct, že všechny čtyři uchazečky před komisí prokázaly své schopnosti. Rada se rozhodla pro dosavadní zástupkyni, protože mateřinka má vynikající výsledky. Proto jsme chtěli, aby pokračovala v současném trendu. Myslím si, že nová ředitelka je toho zárukou,“ zdůvodnil výběr.

Současně odmítl jakoukoli předpojatost či protežování, ale současně připustil, že k petici zaměstnanců radní při rozhodování přihlédli.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.