Metnar kvůli diplomové práci nerezignuje, za chyby se omluvil

pátek 27. července 2018 ·

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se rozhodl, že rezignaci premiérovi Andreji Babišovi (ANO) kvůli pochybnostem o své diplomové práci nabízet nebude. Na tiskové konferenci se dnes omluvil veřejnosti i autorovi publikace, ze které čerpal, že ve své práci neuvedl citace. Řekl, že udělal chybu, nešlo ale podle něj o plagiátorství. Odkázal se při tom na posudek Ostravské univerzity, která o jeho výsledku dnes informovala. Informuje ČTK.

Lubomír Metnar (vlada.cz)

Ostravská univerzita dnes uvedla, že Metnarova diplomová práce není plagiát. Mohla mít ale podle školy vyšší úroveň. Mluvčí univerzity Adam Soustružník uvedl, že se Metnar nedopustil vědomého plagiátorství, ale kontrola ukázala, že text vykazuje nedostatečnou práci s citačními zdroji. Na některých stránkách evidentně ministr podle školy čerpal z knihy Petra Musílka z Vysoké školy ekonomické v Praze, na zdroj ale v textu neodkázal. Tuto publikaci ovšem uvedl v seznamu použité literatury.





Celý text a videozáznam tiskové konference naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.