V jednotných přijímacích zkouškách na gymnázia byla chyba. Budu požadovat nápravu celé situace, říká ministr

sobota 28. dubna 2018 ·

V jednotných přijímacích zkouškách na osmiletá gymnázia byla chyba. Týká se ohodnocení jedné úlohy v testu z českého jazyka a literatury. Cermat žádá ředitele škol, aby zatím výsledky zkoušek nevyhlašovali. Podle ministerstva školství ale zřejmě nebude nutné testy opakovat, kompletní opravené výsledky budou v informačním systému nejpozději v sobotu ráno. Informuje ČTK.

Na základě dodatečné analýzy Cermat odhalil chybu v testu z češtiny pro druhý řádný termín u úlohy číslo 12, citoval Deník.cz ředitele Cermatu Jiřího Zíku. Klíč řešení úloh původně uváděl, že správná je ve zmíněné úloze jen odpověď B, ale Cermat podle Aktuálně.cz zjistil, že správná je i odpověď C. Chybu předtím neodhalily dvě komise, které testy prověřovaly.

Ministerstvo školství uvedlo, že někteří žáci mohou získat navíc bod oproti původnímu hodnocení. "Budu důrazně požadovat nejen prošetření, jak mohlo k takové systémové chybě dojít, ale i nápravu celé situace. V pondělí budeme dotčené školy informovat, jak dále postupovat při vyhlášení celkových výsledků přijímacího řízení," uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.