Senátní výbor podpořil návrh Klause mladšího na zrušení školky pro dvouleté

úterý 6. února 2018 ·

Senátní výbor pro vzdělávání se shodl na tom, že je potřeba upravit zákon, podle kterého mají mít od roku 2020 školky povinnost přijímat dvouleté děti. Výbor tak našel shodu s návrhem šéfa sněmovního výboru pro vzdělávání Václava Klause mladšího, který již návrh předložil poslancům. Informuje iDNES.cz.


Jiří Růžička (senat.cz)
„Změnu zákona, která prošla v roce 2016 a která přináší povinnost od roku 2020 zařadit dvouleté děti do mateřských škol, vidíme jako problém,“ uvedl senátor a zároveň místopředseda senátního výboru pro vzdělávání Jiří Růžička (TOP 09).

Výbor se prý shodl, že je potřeba zákon změnit, nyní ale Senát počká na kroky Sněmovny. Růžička se před dvěma týdny sešel s šéfem vzdělávacího výboru Sněmovny Václavem Klausem mladším (ODS), který již poslancům předložil úpravu, podle níž by se měla zrušit povinnost pro školky přijímat dvouleté děti.

„Cesta ze Sněmovny k legislativní změně je rychlejší. Myslím, že je to na dobré cestě,“ dodal Růžička.

Klaus mladší ale také navrhuje, aby se zrušila povinná předškolní docházka pro pětileté děti. S tím ale Růžička nesouhlasí. „Obávám se, že pokud v návrhu budou oba zákony, mohl by to být jistý problém. Budeme diskutovat o tom, že bychom se připojili jen k návrhu na zrušení povinnosti přijímat dvouleté,“ dodal Růžička.

Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
6. února 2018 v 18:38  

Normální máma má být s dítětem do tří let doma. A má dostat, tolik, aby doma být mohla. Kariéristky, které přesto mají pocit, že bez té práce být nemohou, je to třeba u některých povolání pochopitelné, nechť mají v tom případě k dispozici jesle. tahat ty mimina do školek je prostě kravina!!! A kdo to vymyslel tak toho bych v tý školce nechal dělat.

Radek Sárközi řekl(a)...
6. února 2018 v 20:42  

Podle mých informací o tom školský výbor Senátu oficiálně ještě nejednal...

Přidávám tiskovou zprávu Pedagogické komory sem, když nevyšla jako samostatný článek:

Pedagogická komora podporuje petici Dvouleté děti do školky nepatří:
http://www.pedagogicka-komora.cz/2018/02/pedagogicka-komora-podporuje-petici.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.