Se školstvím má Babišovi radit tvůrce Okamurova programu, který bojuje proti multikulturní výchově

pondělí 15. ledna 2018 ·

Jedním z poradců premiéra Andreje Babiše se má stát Michal Šmucr, ředitel prostějovského Gymnázia Jiřího Wolkera, člen SPD a jeden z hlavních autorů volebního programu okamurovců. Potvrdila to vládní mluvčí Barbora Peterová. Michal Šmucr se v minulosti vyslovil proti inkluzi a také třeba proti "obrovské inflaci maturit a akademických titulů". Netají se také svým odmítavým postojem k prosazování multikulturní výchovy v českém školství. Informuje Aktuálně.cz.


Michal Šmucr (gjwprostejov.cz)
Staví se na stranu tradiční rodiny. "Fungující tradiční rodina je terčem promyšleného masivního útoku. Ten je veden s využitím všech forem informační manipulace a ekonomického nátlaku na společnost. Cílem tohoto procesu je trvalé hodnotové přeformátování společnosti. Rodina je totiž základní překážka v přeměně společnosti na mediálně manipulovatelný a ovladatelný dav," uvedl loni na svém blogu na iDnes.cz. V jiném článku píše o tom, že je držitelem zbrojního průkazu, a vyslovuje se proti omezování držení zbraní ze strany EU.

Netají se také svým odmítavým postojem k prosazování multikulturní výchovy v českém školství. Jasně to uvedl ve svém předloňském rozhovoru pro Prostějovský večerník. "Velmi módně se například v současnosti prosazuje multikulturní výchova. … Paní učitelky na některých školách například šaškují v burce, vykládají dětem o islámu, pohádky z brožurek a školení. Přemítá se, jestli je to správné, nebo ne. … Domnívám se, že se jedná o naprosto mylnou ukázku multikulturní výchovy. Ta by přece měla být spojena s tím, že například žáci uvidí kvalitní zahraniční film, přečtou si knihy autorů ze zemí, které chtějí poznat. Z toho by poznali myšlení a hodnoty té dané země," napsal.

"My zde máme situaci, kdy je významná část žáků téměř nedotčená četbou a k tomu budou dostávat lekce multikulturní výchovy. … Z těch lidí pak nemůže vyrůst nic jiného než manipulovatelní nevzdělanci! Do škol se plíží ideologie multikulturalismu místo skutečné vzdělanosti," doplnil k tomuto tématu Šmucr.

Celý txt naleznete zde

14 komentářů:

PP řekl(a)...
15. ledna 2018 v 19:04  

Konečně někdo s rozumem i srdcem.

Tajný Učitel řekl(a)...
15. ledna 2018 v 20:51  

Multikultuuralismus-opium lidstva, multikulturalisti jste všichni hajzlové, zloději a zrádci.

"Do škol se plíží ideologie multikulturalismu místo skutečné vzdělanosti,"

Pravil herr Šmucr, jehož stranický šéf je spanilým výsledkem multikulturalismu v praxi.

tyrjir řekl(a)...
15. ledna 2018 v 22:32  

Listina práv a svobod i Ústava ČR hovoří o školství jako o véci, která má zajišťovat právo každého občana na VZDĚLÁVÁNÍ. O tzv. školní výchově tam, pokjd vím, není ani slovo. Občané České republikymají ústavně dané právo na bezplatné počáteční vzdělávání, nikoli na zideologizovanou výchovu. Občané nejsou povinni strpět zideologizované a zpečovatelizované školství a podrobovat se mu.

"Do škol se plíží ideologie multikulturalismu místo skutečné vzdělanosti," doplnil k tomuto tématu Šmucr."

Souhlasím.


J.Týř

vstek řekl(a)...
16. ledna 2018 v 6:19  

Že by se tam objevil konečně někdo rozumný? Tleskám.

mirek vaněk řekl(a)...
16. ledna 2018 v 7:33  

Má pravdu ten chlapec. Ale když na takové projekty se krásně čerpá. Multikulturalismus (to je jako komunismus, fašismus, imperialismus) - krásně to v médiích zní.
Kdežto vzdělanost - to zavání týráním dětí.

tyrjir řekl(a)...
16. ledna 2018 v 7:35  

Ústava ČR hovoří o školství jako o věci, která má zajišťovat právo každého občana na VZDĚLÁVÁNÍ. O tzv. školní výchově tam, pokud vím, není ani slovo. Občané České republiky mají ústavně dané právo na bezplatné počáteční VZDĚLÁVÁNÍ, které má být založeno na vědeckém základě, nikoli na něčí ideologii. Občané nemají povinnost strpět a podrobovat se jednostranně zideologizované školní výchově, zideologizovanému a zpečovatelizovanému školství.

máme situaci, kdy je významná část žáků téměř nedotčená četbou a k tomu budou dostávat lekce multikulturní výchovy. … Z těch lidí pak nemůže vyrůst nic jiného než manipulovatelní nevzdělanci! "Do škol se plíží ideologie multikulturalismu místo skutečné vzdělanosti," doplnil k tomuto tématu Šmucr."...

"Fungující tradiční rodina je terčem promyšleného masivního útoku. Ten je veden s využitím všech forem informační manipulace a ekonomického nátlaku na společnost. Cílem tohoto procesu je trvalé hodnotové přeformátování společnosti. Rodina je totiž základní překážka v přeměně společnosti na mediálně manipulovatelný a ovladatelný dav,"


Souhlasím a dodávám, že neoliberální (nevědecké) zjednodušování multikulturní výchovy spojené s ideologizací školního vzdělávání a s oslabováním rodiny je společensky, kulturně, ekonomicky i lidskoprávně nežádoucí jev.

J.Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
16. ledna 2018 v 8:26  

http://tajnyucitel.blogspot.cz/2015/10/pod-lampou-je-nejvetsi-tma_25.html

Jiri Janecek řekl(a)...
16. ledna 2018 v 10:05  

No, ty citované věci mi až tak skandální nepřijdou... Až teda na to
"Fungující tradiční rodina je terčem promyšleného masivního útoku. Ten je veden s využitím všech forem informační manipulace a ekonomického nátlaku na společnost. Cílem tohoto procesu je trvalé hodnotové přeformátování společnosti. Rodina je totiž základní překážka v přeměně společnosti na mediálně manipulovatelný a ovladatelný dav."
Tam bych byl zdrženlivější s tou promyšlenbostí... A taky si myslím, že společnost je (a vždy byla) manipulovatelný a ovladatelný dav...

Jinak nevím, jak dlouho je pan ředitel ředitelem, ale trochu mi článek přijde spíš jako agitka proti Babišovi.

PS: Pokud jsem to dobře pochopil, pán nebojuje proti multikulturní výchově (jak lže titulek), ale proti jednomu jejímu častému způsobu provádění...

tyrjir řekl(a)...
16. ledna 2018 v 10:58  

Ekonomická Výhodnost soužití nesezdaných párů vede k tomu, že se dnes tuším polovina dětí rodí mimo manželstvi rodičů. Rozvádí se tuším rovněž přibližně polovina uzavřených manželství. Tedy jen asi čtvrtina dětí žije trvale s oběma sezdanými rodiči. Stát málo podporuje rodinu a kromě toho začal uznávat i sňatky lesbických a homosexuálních párů a jejich právo vychovávat děti. Máme zfeminizované školství. Feminismus a podpora menšin neinklinujících k podpoře rodiny má jednostranně (nevyváženě) významné místo i ve veřejnoprávních médiích. V minulém vládním období se na tom oslabováni rodiny podílely dvě vládní strany strany ze tří. Například:

Prague Pride 2017 byl sedmý ročník pražského LGBT festivalu Prague Pride zaměřeného na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tematiku, jenž se konal v týdnu od pondělí 7. srpna do neděle 13. srpna 2017.[1] Tradičně nejvýraznějším bodem programu je sobotní karnevalový průvod Prahou po trase z Václavského náměstí ulicemi Revoluční, Řásnovka, Klášterská přes Dvořákovou nábřeží, náměstí Curieových a dále po Čechově mostu a schodištěm na Letnou. Tam se odehrálo hudební odpoledne s JarmarQem neziskových organizací. Hlavními festivalovými místy byla festivalová vesnička Pride Village na Střeleckém ostrově, debatní Pride House v prostoru Langhans - Centrum Člověka v tísni a Pride Theater ve Venuši ve Švehlovce.[1][2][nenalezeno v uvedeném zdroji] V dalším programu festivalu byly i konference, diskuse, výstavy, filmové projekce, bohoslužby, procházky s průvodcem či taneční večírky.[1] Záštitu nad festivalem převzali ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD) a primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO).[1] Ze zahraničních významných partnerů oficiální stránky festivalu uvádějí The Dorian Fund, Tides a Open Society Foundation George Sorose.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Prague_Pride_2017

Takzvani Idealisté z ČSSD měli na Prague Pride svůj vlastní stánek, tzv. Mladí sociální demokraté (MSD) svou účast na Prague Pride deklarovali jako součást péče ČSSD o rodinu (!). Předseda MSD od tohoto týdne kandiduje na předsedu celé ČSSD. Atd. atd.

I z dalších důvodů nesouhlasím s panem Janečkem, že oslabování rodin v Česku je nepromyšlený (bezvýznamný) jev.


J.Týř

tyrjir řekl(a)...
17. ledna 2018 v 13:49  

Dovedete si představit,že v nové vládě budou ministry za ČSSD například pan Chvojka a paní Valachová, kteří oproti názoru současného předsedy ČSSD Chovance nechtějí zůstat v opozici? Jednání takové vládě se tuším zahajuje právě dnes... J.Týř

Petr řekl(a)...
17. ledna 2018 v 15:11  

Náhoda? Nemyslím si. Všude jsou a jdou po vás.

tyrjir řekl(a)...
17. ledna 2018 v 17:03  

Dovedete si představit, že v nové vládě budou ministry za ČSSD například pan Chvojka a paní Valachová, kteří oproti názoru současného předsedy ČSSD Chovance nechtějí zůstat v opozici? Jednání takové vládě se tuším zahajuje právě dnes...

A že v MŠMT zůstanou inkluzivně kariérořádní političtí náměstci? :)))

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
18. ledna 2018 v 2:19  

Hlavními festivalovými místy byla festivalová vesnička Pride Village na Střeleckém ostrově, debatní Pride House v prostoru Langhans - Centrum Člověka v tísni a Pride Theater ve Venuši ve Švehlovce.[1][2][nenalezeno v uvedeném zdroji] V dalším programu festivalu byly i konference, diskuse, výstavy, filmové projekce, bohoslužby, procházky s průvodcem či taneční večírky.[1] Záštitu nad festivalem převzali ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD) a primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO).[1] Ze zahraničních významných partnerů oficiální stránky festivalu uvádějí The Dorian Fund, Tides a Open Society Foundation George Sorose.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Prague_Pride_2017

Představme si, vážení přátelé, že se ANO dohodne s ČSSD a třeba i s KDU-ČSL na staronové koalici. A že sněmovní špidlosobotkovská Hvězdná pěchota z ČSSD bude mít novou vládní příležitost pokračovat v započatém díle, na němž se podílel i politický náměstek Petr Pavlík.

Osobně si z více důvodů myslím, ač a právě proto, že jsem dosud člen ČSSD, že to pro budoucnost českého školství není ta nejlepší možnost:

- Vezměme třeba v úvahu kvalitu práce MŠMT v posledních dvou třecb létech. Ministryně Valachová za pomoci svého hlavního poradce a náměstků zrekonstruovala MŠMT do podoby s celkem devíti náměstky. Dala bez řádné konzultace s odborníky a učiteli podobu nechvalně známé inkluzi. Korunu tomu nasadila pečovatelsky orientovaným Kariérním řádem, kde v taxativně vyjmenovaných specializacích v KS02 zcela chyběly specializace výukové (didaktické). To vše při ostudně nízkém školském rozpočtu a s ostudně nízkými učitelskými platy. Nakonec z MŠMT utekla v důsledku korupčního skandálu, i když byla přemlouvána, aby zůstala. Dnes je v MŠMT šest náměstků, chystá se revize inkluze a učitelé mají přislíbeny větší platy, než za premiéra a ministryně z ČSSD (150 % namísto od ČSSD slibovaných 130 %).

- Obávám se, že vládní koalice s ČSSD by z výše uvedených důvodů nebyla pro školství České republiky tou nejlepší možností. Jsem, myslím podobně jako většina občanů i členů ČSSD včetně současného předsedy, názoru, že Česko i ČSSD potřebují k nápravě nedostatků ve školství zpytovat rozjitřené svědomí za budoucnost školství i státu. Obávám se, že současná sněmovní reprezentace ČSSD k tomu není ochotná*.

J.Týř

*Viz např.
Tornado KAT a Vládní jaderný výbuch
http://www.ceskaskola.cz/2017/07/vlada-byla-velmi-aktivni-ve-skolstvi.html?showComment=1501591494685#comment-6280139516709541290

Romana Howe řekl(a)...
19. ledna 2018 v 20:08  

to je strašné, pokud člověk takových názorů může být ředitelem školy a pak poradcem ministra, tak to už vážně je potřeba bít na poplach k obhajobě tolerance, zdravého rozumu, humanismu....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.