Kariérní řád půjde jen obtížně oživit, řekl budoucí ministr Plaga Zemanovi. Mluvili také o revizi inkluze

pondělí 11. prosince 2017 ·

„Diskuse s panem prezidentem byla široká, týkala se nejen školství, ale i oblasti sportu. Přes drobné názorové rozdíly jsme se ve všem shodli,“ uvedl dosavadní náměstek ministra školství Robert Plaga (ANO) po dnešním jednání s Milošem Zemanem. S prezidentem se bavil například o inkluzi, na kterou podle Plagy chybí v rozpočtu asi tři miliardy korun. Informuje iDNES.cz.


Robert Plaga (msmt.cz)
„Diskutovali jsme o finanční a věcné potřebě revize inkluze. Je potřeba znovu se podívat na vyhlášku, která podpůrná opatření definuje a podívat se do terénu, jestli je možné zrevidovat i věcnou část inkluze,“ uvedl Plaga.

Se Zemanem diskutoval i na téma kariérního řádu, který v létě neprošel Senátem. „Kariérní řád v podobě, ve které neprošel Senátem, půjde jen těžko oživit. Jsem zastánce, aby více pravomocí měli ředitelé škol. Neměla by fungovat státní komise, která by rozhodovala, který učitel má být ve kterém stupni,“ myslí si Plaga.



Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
11. prosince 2017 v 21:08  

To vypadá velmi nadějně. :-)

tyrjir řekl(a)...
12. prosince 2017 v 0:56  

Česká republika je cca z 80 % Levnou montovnou s více než osmdesáti procentně zfeminizovaným a opatrovnicky formovaným školstvím. Levnou montovnou s nízkými platy lidí včetně učitelů. Aby tomu tak nebylo, musí, když je ze zákona povinno, MŠMT ČR důsledně respektovat fakt, že školy jsou prvotně vzdělávací zařízení. Musí, ale nestalo se: Tomuto JÁDRU (podstatě) školství ideotický (ideově dogmatický) JADERNÝ VÝBUCH ministryně Valachové, myslím, velmi uškodil. Tím, že sociálně a zdravotně opatrovnické věci byly při Inkluzi i v návrhu Kariérního řádu systémově nadřazovány prioritní úloze škol totiž vzdělávání. Tím, že propast mezi platy učitelů a platy v ostatních VŠ kvalifikovaných profesích se dál zvětšila a školský rozpočet je nadále prachbídný. Tím, že "školsko růžové Tornádo KAT" dost trapně vyšumělo v důsledku korupce v MŠMT ČR s výmluvu na tzv. politickou kulturu. Atd...

Doufám, že poločas rozpadu důsledků tohoto, myslím, ideotického, fondočerpačstvím podbarveného a se systémovou korupcí hraničícího, JADERNÉHO VÝBUCHU v hrubě pofinancovaném českém školství nebude příliš dlouhý. Přispět k tomu by, myslím, mohly a měly i příslušné ústavně právní výbory Sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky. Například tím, že dají, společně s parlamentními školskými výbory prostřednictvím Parlamentu ČR české vládě podnět k vyšetření korupce v čerpání EU dotací a k narovnání školského rozpočtu a platů učitelů na jinde obvyklou úroveň. Nic jim, myslím, nebrání začít s tím hned po parlamentních prázdninách. K tomu jim přeji patřičnou vůli a sílu.


Viz 1. srpna 2017 14:44:
TORNÁDO KAT ANEB VLÁDNÍ JADERNÝ VÝBUCH Z PERA MINISTRYNĚ VALACHOVÉ
http://www.ceskaskola.cz/2017/07/vlada-byla-velmi-aktivni-ve-skolstvi.html#comment-6280139516709541290

Doufám, že nová Sněmovna, nová vláda a nový ministr školství to vezmou za ten správný konec vedoucí k jádru šķolství, ke kvalitnímu vzdělávání v lépe obhospodařovaných školách.

Docela bych, myslím, uvítal, kdyby ta menšinová vláda i nový ministr školství dostali důvěru "napříč politickým spektrem". Mimo jiné a hlavně proto, aby vítězné hnutí, nový premiér a ministr školství ukázali, co umí, a nemohli se vymlouvat na koaliční partnery, že jim něco nedovolili apod.

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.