Nabídka kurzů: Šikana a její řešení

čtvrtek 12. října 2017 ·

I v prvním pololetí školního roku 2017/2018 nabízí Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) jednodenní, dvoudenní i čtyřdenní kurzy věnované vzdělávání pedagogů v oblasti šikany, kyberšikany a jejího řešení.


Cílem 8hodinových seminářů „Cesty spolu – Společně proti šikaně – Úvod do systému vzdělávání v oblasti šikany“ a „Úvod do první pomoci při školní šikaně a kyberšikaně“ je položit základy systémového vzdělávání v oblasti šikany. Jejich úkolem je poskytnout pedagogům minimální připravenost, která jim pomůže zachytit varovné signály šikany, vyhnout se hrubým chybám, které už nejdou napravit, a naučí je dělat první kroky bezpečné pomoci. Oba kurzy jsou nabízeny školám i v rámci šablon.

Dvoudenní vzdělávací program „První pomoc při školní šikaně a kyberšikaně“ je zaměřený na problematiku šikany mezi žáky a na šikanu žáků vůči učiteli. Metodické postupy pro řešení obtížných situací se účastníci naučí aplikovat ve školní praxi. Tento vzdělávací program je na všech krajských pracovištích NIDV nabízen zdarma.

Vzdělávací program „Základní kurz – řešení školní šikany a kyberšikany I“ je čtyřdenní program, jehož cílem je poskytnout absolventům ucelené minimální vzdělání pro řešení školní šikany. Program zahrnuje návazné a vzájemně propojené moduly: první pomoc při šikanování, supervizní setkání (řešení konkrétních případů), školní program proti šikanování a speciální teorii, zkoušku a obhájení závěrečné práce ve skupině. Účastníci kurzu mají k dispozici metodickou podporu v podobě knihy „Nová cesta k léčbě šikany“ (Kolář, 2011) a studijního textu „Odborník na řešení školní šikany a kyberšikany první úrovně“ (Kolář, 2016). Čtyřdenní kurzy probíhají v Praze pod vedením předního odborníka a hlavního garanta projektu Šikana a její řešení PaedDr. Michala Koláře a v Brně pod vedením zkušených lektorek Mgr. Heleny Adamusové a Mgr. Renaty Ježkové.

Zdroj: Tisková zpráva NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.