Kvůli hodnocení maturitního slohu se odvolalo přes tisíc maturantů. Zatím jich uspělo jen 6%

čtvrtek 15. června 2017 ·

Po letošním maturitním klání odeslali maturanti rekordní množství žádostí o přezkoumání testů. Nejvíce kvůli českému a anglickému jazyku. U didaktických testů z mateřského jazyka jich bylo oproti loňskému roku o 457 více, u anglického o 115 více. Celkem odeslali studenti vloni 2568 žádostí, letos 4008. Nejhorší je ale situace u písemných prací z českého jazyka. Loni se odvolalo 188 maturantů, letos dokonce 1062. Informují Lidové noviny.


Studenti, kteří si myslí, že jim odvolání přinese pokaždé lepší známku, se mýlí. „Nezapomeň, že při přezkoumání se může počet bodů i snížit, proto si jej před podáním dobře rozmysli,“ varuje na svých stránkách maturanty Česká středoškolská unie.

A letos skutečně bude zklamáno více studentů než v předchozích letech. Posouzeno je podle údajů, které LN zaslal Cermat, 83,5 procenta žádostí. Uspělo prozatím 69 maturantů, loni jich celkově bylo 126.

Co se slohové práce z českého jazyka týká, kladnou odpověď dostane prozatím necelých šest procent studentů. Údaj zahrnuje zhruba 60 procent posouzených žádostí, vloni byla úspěšnost za všechny žádosti necelých 38 procent.


Celý text naleznete v dnešním vydání Lidových novin

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.