Pořad ČT Pološero: Jsem učitel, kdo je míň?

čtvrtek 10. listopadu 2016 ·

„Přestože je učitel vedle rodičů zásadní osoba pro další vývoj dítěte, tak je v mnoha případech v pozici fackovacího panáka bez zastání. Vulgární oslovování kantora, výhrůžky, fyzické omezování, napadení i vraždy učitelů se plíživě zabydlují na českých školách,“ těmito slovy poutala Česká televize na včerejší díl svého pořadu Pološero s titulem „Jsem učitel, kdo je míň?“.

Na začátku pořadu zazněla následující fakta: Podle statistiky policejní prezidia byly v posledních třech letech tři učitelé svými žáky zavražděni, jeden znásilněn a 84 zraněno.

Poté představují učitelé, kteří jsou protagonisty dokumentu, krátce svůj příběh:

Jitka Česká: „Moje poslední roky ve škole byly utrpení a nakonec jsem odešla ze školství, abych si nemusela přestat sama sebe vážit.“

Bohuslav Šíbl: „Zavraždili mi otce, při výuce...“

Marcela Fujáková: „Za to, že jsem řešila šikanu, jsem se já sama stala obětí mobbingu.“

Miroslav Koranda: „Já jsem se vždycky nažil být jejich kamarád, ale ty meze jsem určoval já... A teď je určují ty děti?“


Celý pořad je ke stažení zde

1 komentářů:

Hana Jančová řekl(a)...
10. listopadu 2016 v 21:21  

Pořad jsem viděla. Jeho tvůrci odvedli dobrou práci. Kolik dalších lidí - nikoli učitelů - ho vidělo také? Dokud takové pořady budou tvůrci TV programů zařazovat na 2. program ve 22 hodin, dokud se tématu nedostane celospolečenské pozornosti, nic se nezmění. Opravuji; změní, průběžně se vše mění k horšímu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.