Vyšel zářijový Newsletter „Občankářů“ s termíny kurzů a diskusí

pondělí 3. října 2016 ·

Na serveru Občankáři.cz naleznete zářijový Newsletter „Občankářů“. Autoři ho uvádějí takto: „Je doslova nabitý termíny: přihlášek školení, studentských aktivit, soutěží atp. Nechybí ani termíny všech plánovaných občankářských škol pro celý školní rok 2016/17. Budeme rádi, když na na nich s Vámi potkáme. Věříme, že vybraná témata jsou a budou aktuální a zajímavá.“

V Newsletteru „Občankáři mimo jiné upozorňují na:

ČS akademii občanského vzdělávání
Připravuje se nultý ročníku ČS akademie občanského vzdělávání - akce je určena pro pedagogy základních škol a nižších stupňů gymnázií, kteří chtějí napomoci vytváření a stabilizaci demokratického prostředí ve své škole. Termín odevzdání písemných přihlášek je prodloužen do 15. 10. 2016. Akademii pořádá Slovenská republika ve spolupráci s The European Wergeland Centre a ČR, za ČR se mohou zapojit 4 čtyřčlenné týmy. Regionální akademie se bude konat 2. - 6. 11. 2016 na Slovensku, pracovním jazykem je angličtina - pro aktivní účast je znalost základů angličtiny všech členů týmu klíčová.

"Občankářské školy"
a) Populismus, pátek 20. 10. 2016, cca 9.00 - 16.00
b) EU po Brexitu, pátek 2. 12. 2016, cca 9.00 - 16.00
c) Turecko - šance nebo hrozba pro Evropu? čtvrtek 2. 2. 2017, cca 9.00 - 16.00
d) Ekonomie pro 21. stol., Ostrava, 11. - 12. 5. 2017, dvoudenní

Nebo na besedy nad volebními statistikami se sociology STEM
Ve školním roce 2015/16 proběhly dvě pilotní besedy mezi studenty mimopražských gymnázií a ředitelem STEMu – Ústavu empirických výzkumů Dr. Pavlem Fischerem a zakladatelem této instituce Janem Hartlem na téma Volební preference voličů a prvovoličů v krajských volbách. U studentů se besedy setkaly s pozitivním přijetím, bohužel časové možnosti obou protagonistů už neumožňují konání dalších besed před volbami. Nabídku na besedu nad volebními statistikami za uplynulé dvě dekády existence krajských zastupitelstev nabídne STEM středním školám po volbách společně s pracovními listy, které budou dostupné všem na našich webových stránkách.


Celý Newsletter je ke stažení zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. října 2016 v 9:29  

newsletter "občankářů"......jaký že trotl může takovéto sousloví napsat ?
děsí mne představa, je-li vysokoškolsky vzdělán,či snad dokonce ,je- li to ten občankář

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.