Ve věci šikany učitelky navrhli policisté obžalovat tři mladíky

pátek 2. září 2016 ·

Pražští policisté navrhli obžalovat tři mladíky z výtržnictví a omezování osobní svobody ve věci šikany učitelky pražské střední školy Na Třebešíně. ČTK to dnes řekl mluvčí policistů Jan Daněk. O případné obžalobě rozhodne Obvodní státní zastupitelství Prahy 4. Učitelka letos v lednu zemřela, její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba.

Pětapadesátiletou ženu zřejmě trojice tehdejších studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Původně byli studenti potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování, později však podle deníku Právo škola dva z mladíků vyloučila. Třetímu zůstal podmíněný trest.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. V červnu se novým ředitelem stal školní inspektor Luboš Bauer.

Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
2. září 2016 v 20:42  

Výsledek je známý. Dostanou nejvýše podmínku. Advokáti však dosáhnou možná i zrušení podmínky kvůli bezúhonnosti a věku. Objeví se dohoda o narovnání. Jediným výsledkem je pak tato mediální bublina.

BP řekl(a)...
3. září 2016 v 9:49  

Pražští policisté navrhli obžalovat tři mladíky z výtržnictví a omezování osobní svobody ve věci šikany učitelky pražské střední školy Na Třebešíně. ... Učitelka letos v lednu zemřela, její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba.

Pouze v případě, že by ji hned ve škole zavraždili? Nechápu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.