Přečtěte si: Staré metody se vracejí? Policisté zfackovali studenta kvůli Číňanům

úterý 12. dubna 2016 ·

Návštěva čínského prezidenta Si Ťin-Pchinga v Praze má další policejní dohru, která může ještě více rozvířit debatu o zásahu vůči jinak smýšlejícím občanům a o policejních metodách, které připomínají dobu před listopadem 1989. Den po odjezdu čínského vůdce policie na pražských Vinohradech zadržela studenta, který oslovil skupinu policistů na ulici a řekl: „Měli byste se stydět za čínského prezidenta.“ Hlídka mladíka následně o pár ulic dál zadržela, spoutala a na služebně mu dva různí policisté uštědřili celkem tři facky. Devatenáctiletý maturant podává na policisty trestní oznámení, prošetřením případu se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.


Z článku Pavla Fukara v Echo24.cz vybíráme:

Zhruba po padesáti minutách se policisté nakonec rozhodli mladíka propustit. „Nediv se, že jsme tě zadrželi, vypadáš jako feťák,“ vzpomíná student na prozrazený důvod převozu na stanici. Až poté prý předali policisté vyslýchanému pokyny týkající se zadržení a nechali ho podepsat dokumenty, od kterých ovšem nedostal kopii.

Otřesený mladík putoval okamžitě po propuštění do nemocnice, kde mu vyšetřili otok na tváři. Mladíkovu stížnost na chování policistů by měla v nejbližší době řešit Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Dodnes nechápu, proč mě zadrželi,“ zakončil své vyprávění student.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.