3. 4.: Partie TV Prima s ministryní školství Kateřinou Valachovou

sobota 2. dubna 2016 ·

V neděli 3. dubna bude hostem pořadu Partie TV Prima od 11 hodin ministryně školství Kateřina Valachová. Tématy budou novela školského zákona, společné vzdělávání, finanční podpora sportu či povinný předškolní rok.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. dubna 2016 v 13:01  

Paní ministryně neupřesnila, jak chápe termín "speciální školy", které se rušit nebudou.
Nepochopila jsem, zda mezi "speciální školy" pro žáky s mentálním postižením, které se nebudou rušit, patří i základní školy praktické nebo pouze základní školy speciální.

Unknown řekl(a)...
3. dubna 2016 v 14:52  

O praktických školách nebyla řeč, pač ty se zrušením přílohy LMP stávají školami základními běžného vzdělávacího proudu. V podstatě to znamená, že přestanou fungovat v současné podobě, pač třídu o počtu třeba 10 dětí neutáhnete z normálního normativu na žáka. Na běžné ZŠ hlavního vzdělávacího proudu je tato hranice počtu žáků okolo 17 žáků. Jde tedy o problém ekonomický. Pochybuji, že kraj jako zřizovatel si pak dovolí takové třídě o počtu 10 něco přihodit navíc. Ostatní ZŠ by totiž řvaly něco o ekonomické diskriminaci.

Unknown řekl(a)...
3. dubna 2016 v 17:37  

Pedagogická i nepedagogická veřejnost chápe základní školy praktické jako segment speciálního školství. Takže když se řekne, že speciální školy se rušit nebudou, usoudí, že se to týká i základních škol praktických a je v pohodě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.