22. ročník Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze

středa 6. dubna 2016 ·

Veletrh fiktivních firem se díky své tradici, kvalitě, profesionalitě, přátelskému prostředí a rozvoji vzdělání mladých lidí řadí na seznam prestižních a ojedinělých mezinárodních událostí, na které se setkávají studenti z mnoha států Evropy, nejen za účelem obchodování, ale i navázání nových přátelství.


Letošní ročník se konal od 16. – 18. března 2016 na pražském Výstavišti, v Křižíkově pavilonu E, zúčastnilo se jej 120 fiktivních firem z 9 států Evropy.

Každoročně se během veletrhu konají soutěže pro vystavovatele. V letošním ročníku se konala soutěž o nejlepší stánek, nejlepší katalog a nejlepší powerpointovou prezentaci firem. Účast ve všech těchto kategoriích není povinná, avšak firmy, které se všech těchto soutěží účastní, mohou získat titul „Firma veletrhu“. Dále se firmy mohly účastnit vedlejší soutěže o nejlepší fotku s titulkem „Healthy food, healthy life“, nejlepší krátkou prezentaci firmy ve „výtahu“ – „90 sekund ve výtahu“ a nejlepší plakát.

Oficiální výsledky 22. mezinárodního veletrhu fiktivních firem:

  • Nejlepší firmu veletrhu vyhrála studentská firma ze Slovenska, Old City Bike, s. r. o.
  • V kategorii český nejlepší stánek se na 1. místě umístila firma PLACKAcom, s. r. o., na 2. místě Ekohelp, s. r. o., na 3. místě se umístila firma La Venuta, s. r. o.
  • V kategorii nejlepší zahraniční stánek se na 1. místě umístila firma Old City Bike, s. r. o., na 2. místě AjFit, s. r. o. a na 3. místě Beauty7.
  • V kategorii česká nejlepší prezentace se na 1. místě umístila firma Šamanka, s. r. o., na 2. místě Kaffle Force, s. r. o., 3. místě Tispo, s. r. o.
  • V kategorii nejlepší zahraniční prezentace se na 1. místě umístila firma PRIMUS Handelsges.m.b.H., na 2. místě Old City Bike, s. r. o. a na 3. místě TF THE GOLDEN DESERT JUNIOR LTD.
  • V kategorii český nejlepší katalog se na 1. místě umístila firma Skalpel, s. r. o., na 2. místě EasyTravel, s. r. o. a na 3. místě DEVELOP MOST, s. r. o.
  • V kategorii nejlepší zahraniční katalog se na 1. místě umístila firma TF MAGIC ELEGANCE JUNIOR LTD, na 2. místě TF ART EVENT LTD a na 3. místě PRÚTY, s. r. o. Levoča.
  • V soutěži 90 sekund ve výtahu je pořadí následující. Na 1. místě ELO Ltd., na 2. místě Sport&Spa s. r. o. a na 3. místě ScroomTime, s. r. o.
  • Vítězná místa soutěže o nejlepší plakát obsadily firmy z Rumunska, na 1. místě TF Delight SRL, na 2. místě, TF Royal International LTD a na 3. místě TF Art Event LTD.

Volné chvíle mezi fiktivním obchodováním vyplnil pestrý kulturní program. Zábavu zajistily vystoupení hudebních představení a jiné exhibice. Návštěvníci se mohli těšit například z hudební skupiny Nové struny, Aqua Babes, Toad In The Stone, Adambe, Snap Call, Nothing, Stand Back 20 Feet. Dále se představila taneční skupina AT studio Domino Praha a Jana Vlek Dance. Tiger Team předvedl své bojové umění a oko potěšila módní přehlídka studentů VOŠON a SPŠO.

Veletrhu se každoročně dostává velké podpory. Nad letošním ročníkem převzala záštitu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR paní Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D. a primátorka hlavního města Prahy Mgr. Adriana Krnáčová, MBA.

Velmi děkujeme Národnímu ústavu pro vzdělávání a Centru fiktivních firem za finanční podporu a spolupráci a společnosti AOV za technické zajištění veletrhu. Dále děkujeme sponzorům, jejichž finanční podpora byla účelně využita na realizaci veletrhu a jejichž věcné dary se staly hodnotnými cenami pro vítěze soutěží.

Letošní 22. ročník podporovaly společnosti Microsoft, s. r. o., ČEZ, a. s., Nadace Karla Janečka a další. Také jsme spolupracovali se školami Bankovní akademie, SZŠ Ruská a VOŠP.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.