Inkluze 20§16 - PhDr. Václava Masáková: Očekávané změny ve světle zejména §16 zákona 82/2015 Sb. spolu s prováděcím předpisem z pohledu poradenského pracovníka a otazníky kolem

pondělí 7. března 2016 ·

Videozáznam vystoupení psycholožky Pedagogicko psychologické poradny PhDr. Václavy Masákové na 1. diskusním fóru Učitelského profesního sdružení Inkluze 20§16.

6 komentářů:

Jan řekl(a)...
7. března 2016 v 20:57  

Pardon, má-li pedagogicko-psychoilogické poradenství v ostatních krajích podobnou rektálně aplinistickou podobu, jako je tomu v podání paní doktorky M., Bůh všemohoucí nás kantory i děti, žáky a jejich rodiče ochraňuj. Kyrie Eleison a Amen!

Unknown řekl(a)...
8. března 2016 v 0:20  

Paní doktorka Masáková patří mezi zkušené pracovníky PPP. Ve svém vystoupení pouze popisovala současnou činnost poraden a zmínila některé další úkoly, které poradny čekají a budou jim ztěžovat práci.
Bohužel nebylo ze záznamu všemu dobře rozumět.

tyrjir řekl(a)...
8. března 2016 v 0:55  

PPP jsou cennou součástí školského systému a jejich spolupráce s výchovnými poradci na školách má celkem dobrou tradici. Současné inovace se myslím dotkly nejen škol, ale i PPP, které rovněž nemají zcela jasno v tom, co a jak bude. Obávám se, že ani kapacita současných PPP není dostatečná. Pokud by měly PPP zvládat vše, co je potřebné, mělo by na školách být víc speciálních pedagogů a PPP by měly asi mít hustější síť v okresech (jak tomu bylo a dosud někde je např. u Úřadů práce). Pak by myslím i speciální pedagogové mohli mít větší uplatnění ve školách i jako pracovníci působící v rámci takové hustější sítě PPP. J.Týř

Jan řekl(a)...
8. března 2016 v 9:24  

Popisovala, popisovala...
Popisovala mimo jiné i to, že je dlouholetá kamarádka paní náměstkyně Záplatalové. S tím bych se teda moc nechlubila.
Ale na druhé straně, vzala si na to své vystoupení slušivý kostýmek.

Unknown řekl(a)...
8. března 2016 v 10:31  

PPP budou mít opravdu spoustu práce, jak číhat, aby do některé ze speciálních škol nepronikl ani jeden žák, který by neměl náležité postižení.
Největší ptákovina, která obtěžuje děti s mentálním postižením i jejich rodiče, je povinnost každoročně přezkoumávat, zda se žák o jeden nebo dva body IQ za uplynulý rok " neuzdravil".
Zvláštní školy , blahé paměti, vzdělávaly všechny žáky, kteří nezvládali vzdělávací program základní školy a fungovalo to.

Jirka řekl(a)...
8. března 2016 v 21:01  

Zvláštní školy, blahé paměti, vzdělávaly všechny žáky, kteří nezvládali vzdělávací program základní školy a fungovalo to.

Rád kleknu před kohokoliv, aby osvobodil všechny tzv. hraniční žáky, kteří nezvládají ani minimální výstupy a bez znalostí nemohou v základní škole pracovat ani na dovednostech pro život. Místo toho si užívájí jazyků, fyziky, chemie a nauk. Samozřejmě i v přejmenovaných ZŠ praktických.
Dívím se, že nikdo z diskutujících nereagoval v tomto smyslu na vystoupení Rodičky za inkluzi, která chtěla rozptýlit naše obavy a dezinformace.
http://www.ceskaskola.cz/2016/03/inkluze-2016-sestrih-z-diskusi.html

Zástupci minizvěrstva nám vysvětlili, že oni nic, to ta zlá EU (Jourová). Proč se paní Jourová nestará o vzdělání Romů ve Francii, Španělsku a jinde v Evropě? Asi je to politicky výbušné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.