Přečtěte si: V Liberci postaví unikátní školku bez hranic. Inspirace přišla z Japonska

pondělí 4. ledna 2016 ·

V celé hravé budově najdete minimum dveří, které by děti omezovaly. Na první pohled zaujme i střecha jídelny, na které si mohou hrát malí obyvatelé na honěnou a třeba svůj dům bezpečně obíhat kolem dokola. Tak trochu jinou mateřskou školu chtějí vybudovat v libereckých Vratislavicích.


Z článku Adama Pluhaře v Liberec.iDNES.cz vybíráme:

Nová stavba by měla vyjít zhruba na 20 milionů korun. Vratislavice by chtěly využít také dotací. „Projekt pana Stolína je netradiční, ale líbí se nám. Osobně se na něj velmi těším,“ uvedl starosta Pohanka.

S projektem se už z vlastního zájmu seznámila i ředitelka nedaleké Mateřské školy Lísteček Dana Keltnerová. Přiznává, že v prvních chvílích cítila z prostor obavy. O bezpečnost dětí nebo z toho, jak stavbu přijmou rodiče nebo odborníci.

„Mé obavy lehce přešly. Chápu to teď jako výzvu pro hledání nových trendů a metod v práci s dětmi předškolního věku. Bude hodně důležité pracovat s týmem nadšených lidí pro tento projekt. A dětem tak vytvořit na základě společně domluvených pravidel báječné prostředí,“ zmínila Keltnerová.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. ledna 2016 v 21:36  

Stavba bezesporu zajímavá. Ještě zajímavější text článku:
'školka nemá plot, zmizí zbytečné vnější bariéry'
'Z protilehlých stran ho sevřou dvě útlé dřevostavby...
třetí stranu uzavře společné zázemí... Čtvrtou stranu uzamkne plášť'
Až vybetonují i ten travnatý obdélníček na dvorku, revoluční pojetí dosáhne svého vyvrcholení. Pryč se zahradami jako za Marie Terezie. Tak snad alespoň nějaké to mobilní řešení.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.