Přečtěte si: Ve Studénce sloučí dvě základní školy

pátek 6. listopadu 2015 ·

Díky soustavnému snižování počtu žáků v Základní škole Slunečnice muselo vedení města rozhodnout o sloučení této školy se Základní školou Studénka na ulici Sjednocení. Základní škola Slunečnice, dříve zvláštní škola, je příspěvkovou organizací a tímto krokem se snaží vedení města udržet školu tohoto typu ve Studénce.


Z článku Ivany Rekové v Novojičínský.Deník.cz vybíráme:

Základní škola Slunečnice, dříve zvláštní škola, je příspěvkovou organizací a tímto krokem se snaží vedení města udržet školu tohoto typu ve Studénce. Přitom v loňském roce oslavila škola již 60 let samostatného působení od svého založení. Od roku 2012 sídlí dohromady se Základní školou Sjednocení, kde mají vyčleněné samostatně oddělené místnosti.

„Sloučením škol nedojde k žádným změnám, co se týče prostor ani výuky. Děti využívají společně prostory, jako například tělocvičnu nebo cvičnou kuchyňku, chodí společně do jídelny, a tak to zůstane i po sloučení," vysvětluje Olga Svobodová.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
6. listopadu 2015 v 11:30  

To bych považovala za dobrou formu inkluze.

Jana P. řekl(a)...
8. listopadu 2015 v 10:54  

Ano. A bude to fungovat, pokud ve Studénce a dojezdové vzdálenosti není jiná základní škola. V našem "okresním" městě se uskutečnil stejný projekt před 10 lety. Ačkoliv sloučená ZŠ dělá, co může - na projektech získala (a do vybavení školy) vrátila několik milionů, pracuje zde 20 asistentů a má velmi kvalitní učitele, rodiče "běžných" dětí tam přestali své potomky zapisovat. Umísťují je jinam, i třeba za cenu papírové změny trvalého bydliště. A pokud přijde nabídka soukromé zš, nebudou váhat zapsat je tam. Není tohle jeden z cílů nařízené inkluze?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.