31. 10.: Konference o trendech v oblasti vzdělávacích technologií Učitel „in“

pondělí 5. října 2015 ·

Fakulta pedagogická, Ústav jazykové přípravy Západočeské univerzity v Plzni, statutární město Plzeň a Plzeň 2015 o.p.s. srdečně zvou na konferenci věnovanou inovacím ve vzdělávání, která se uskuteční v sobotu dne 31. října 2015 od 10 hodin v kreativní zóně DEPO 2015 pod názvem Učitel „in“.

Základním tématem bude využití technologií ve vzdělávání. Pozvali jsme známé osobnosti z celé republiky z řad učitelů z praxe, kteří ve výuce pracují s tablety – budou zde zástupci použití všech tří platforem (iOS, Android, Windows. Pozornost bude také věnována příkladům dobré praxe využití interaktivní tabule, Google nástrojů, digitálního portfolia Mahara, systému pro videokonference Adobe Connect, vzdělávacího prostředí pro e-learning LMS Moodle. Součástí programu bude představení první české platformy pro otevřené masivní on-line kurzy MOOC seduo.cz.

Pracovníci Plzně – evropského hlavního města kultury 2015 nás v rámci doprovodného programu provedou kreativní zónou, kde je v současné době umístěno několik originálních projektů a výstav.

Záštitu nad konferencí převzal rektor Západočeské univerzity v Plzni doc. Dr. RNDr. Miroslav Holeček a 1. náměstek primátora města Plzně Mgr. Martin Baxa.

Přijeďte a buďte „in“!

Podrobný program

Hlavní témata:

  • Učitel „in“ s tabletem – Tomáš Kováč
  • Učitel „in“ a vzdělávací aplikace pro Windows 10 – Karel Klatovský
  • Učitel „in“ u interaktivní tabule – Jana Vejvodová
  • Učitel „in“ v cloudu – Martin Lána
  • Učitel „in“ a digitální portfolio – Linda Pospíšilová
  • Učitel „in“ a kurzy MOOC – František Dalecký
  • Učitel „in“ a videokonference – Jana Čepičková
  • Učitel „in“ a příklady dobré praxe využití LMS Moodle – Marek Kocan

Doprovodný program:

  • Tipy pro práci s tabletem iPad (workshop – lektor Tomáš Kováč)
  • Tipy pro práci s tabletem Windows (workshop – lektor Karel Klatovský)
  • Tipy pro výuku s využitím cloudu (workshop – lektor Martin Lána)
  • Digitální portfolio (diskusní kruh – lektorka Linda Pospíšilová)
  • Možnosti využití robotiky a el. obvodů ve výuce (prezentace a ukázky – lektoři Markéta Jedličková, Vojtěch Škarda, Martina Kupilíková, Dům digitálních dovedností)
  • Zajímavosti ze světa technické výchovy (prezentace a ukázky – lektor Jan Krotký, oddělení technické výchovy FPE ZČU)
Akce je pro účastníky ZDARMA, k dispozici bude káva, čaj, voda. V areálu bude možné zakoupit si drobné občerstvení. Zájemce prosíme o vyplnění on-line přihlášky a vyjádření předběžného zájmu o některý z nabízených workshopů a diskusních klubů.

1 komentářů:

Jirka řekl(a)...
5. října 2015 v 11:40  


Přijeďte a buďte „in“!

Nemám čas! Budu out?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.