STUDY IN THE CZECH REPUBLIC - tentokrát ve Skotsku!

úterý 1. září 2015 ·

Bohatství národů je tématem letošní konference a veletrhu Evropské asociace mezinárodního vzdělávání - EAIE, který se uskuteční ve dnech 15.–18. září na severu Britských ostrovů, v Glasgowě. Tisíce odborníků z oblasti vysokoškolského vzdělávání z celého světa budou klást otázky, polemizovat, diskutovat a hledat odpovědi pod jednou střechou – každý svým jedinečným způsobem vycházejíc z osobního bohatství své rodné země.


Této výjimečné příležitosti sdílení různorodých zkušeností se zúčastní i Česká republika – Dům zahraniční spolupráce (DZS) připraví společný stánek pro české vysoké školy, které se budou prezentovat pod značkou Study in the Czech Republic.

Na stánku se představí tyto veřejné i soukromé vysoké školy a univerzity: Anglo-americká vysoká škola, Česká zemědělská univerzita v Praze, České vysoké učení technické v Praze, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Metropolitní univerzita Praha, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Hradec Králové, Univerzita Karlova v Praze, Univerzita Palackého v Olomouci, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Vysoká škola ekonomická v Praze, Vysoké učení technické v Brně a Západočeská univerzita v Plzni. Kromě tradiční výměny zkušeností a navazování nových mezinárodních partnerství, mohou všichni zúčastnění využít příležitosti seznámit se s nabídkou studijních příležitostí na českých vysokých školách při ochutnávce vybraných českých vín. Reprezentanti DZS rádi nabídnou možnost ochutnat z plodů české země a zároveň prodiskutovat aktuální situaci ve vzdělávání a studiu v samém srdci Evropy.

Ročník 2015 prezentuje něco zcela nového, co doposud nebylo řečeno na rovinu - jednotlivá bohatství národů mohou přinést největší užitek, jestliže jsou sdílena, respektována a ve službě společnému blahu. Srdečně zveme všechny příznivce vzdělávání na mezinárodní veletrh a konferenci EAIE 2015 v Glasgowě!

Dům zahraniční spolupráce (DZS) je příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, která plní úkoly plynoucí ze zajišťování školských, vzdělávacích a dalších styků se zahraničím podle pokynů ministerstva. DZS koordinuje a administruje řadu mezinárodních programů a realizuje aktivity vztahující se k oblasti podpory vzdělávání. www.dzs.cz; www.naerasmusplus.cz

Study in the Czech Republic je aktivita zaměřená na propagaci českého vysokého školství v zahraničí a podporu českých vysokých škol v jejich internacionalizaci a mezinárodních aktivitách. Iniciativa představuje zahraničním studentům nabídku vysokoškolského studia v České republice, a to především prostřednictvím aktualizovaných informací na webové stránce a fanpage na Facebooku. V rámci této iniciativy DZS organizuje české stánky na zahraničních vysokoškolských veletrzích a vydává cizojazyčné publikace, jako jsou např. katalog českých vysokoškolských institucí. www.studyin.cz; www.facebook.com/studyincz

Fotogalerii z předchozích ročníků EAIE naleznete zde: http://studyincz.rajce.idnes.cz/

2015 EAIE Conference and Exhibition je celosvětové setkání pracovníků, kteří působí v oblasti mezinárodního vzdělávání na úrovni vysokých škol. Akci organizuje každý rok v jiné evropské metropoli asociace EAIE (European Association for International Education). Hostitelem již 27. ročníku této významné mezinárodní akce je Glasgow.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.