E-kniha pro vás: Inovativní využití tabletů ve výuce

úterý 28. července 2015 ·

Na projektu Creative Classrooms Lab se v letech 2013–2015 podíleli společně učitelé a odborníci z osmi evropských zemí (Česká republika, Belgický region Vlámsko, Belgický region Valonsko, Rakousko, Portugalsko, Velká Británie, Itálie, Slovinsko, Litva). Cílem bylo vytvořit metodickou podporu pro učitele, kteří chtějí realizovat výuku 1:1 (tedy výuka, při níž má každý žák vlastní učební zařízení) a začlenit tablety do výuky. V rámci projektu vzniklo sedm výukových scénářů a aktivit, které byly pilotovány ve 45 evropských školách. Na jejich základě vznikl soubor doporučení, která mohou školám poskytnout efektivní podporu při zavádění tabletů do výuky.





4 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
28. července 2015 v 9:26  

Nevím, zda bych to nazval e-knihou, když to má jen dvanáct stran s popisy možných výukových scénářů.

Jiri Janecek řekl(a)...
28. července 2015 v 10:20  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jiri Janecek řekl(a)...
28. července 2015 v 10:23  

No, nevim, furt jsem na tom jako vcera...
Ty tri vyukove aktivity by se daly uplne stejne zvladnout bez tabletu. V te chemii by se na ZS za 1500 Kc na rok dalo udelat 20 frontalnich demonstraci a 4 laboratorni cviceni... O skladani vlastovek a kresleni komiksu nemluve...
----
Ale libi se mi to ptydepe, trochu to pripomina katolickou liturgii, ale u te se aspon pekne zpiva a hraje na varhany...
"Praci jsem zakum zadala s ohledem na jejich individualni moznosti, schopnosti a tempo. Tim jsem prizpusobila praci jejich dovednostem a znalostem, zaroven vsak meli vsichni dojit ke stejnemu cili."

Nicka Pytlik řekl(a)...
28. července 2015 v 12:49  

zaroven vsak meli vsichni dojit ke stejnemu cili

Někteří ale až tak v půli července.
Chci věřit, že kdyby k tomu mělo dojít, nebude mne zachraňovat zdravotník s 'ohledem na svoje individualni moznosti, schopnosti a tempo'. No jo, ale jak jinak, vlastněěě...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.