Přečtěte si: Obrana Chládkova

středa 3. června 2015 ·

Ministr Chládek není tak hrozný, jak je nyní prezentován. Školství dodával praktický impulz. Proč premiér změnil názor?


Z komentáře Petra Fischera v Hospodářských novinách vybíráme:

Většina odborníků Chládkovi přizvukovala právě proto, že dokázal dělat tuto osvětovou práci a otevíral dveře novým myšlenkám a projektům (i těm poradenským). Tato plošná podpora skončila ve chvíli, kdy někteří "nebyli připuštěni" (z důvodů osobních nesympatií − ministr Chládek vskutku není jednoduchá osobnost), ztráceli vliv a cestu k penězům, proto teď na Chládkovi nenajdou nit suchou, možná ty zákony (vysokoškolský, o pedagogických pracovnících, inkluzivním vzdělávání), ale to se u ministra nějak rozumí samo sebou.

Ano, ministr Chládek se pomýleně obrátil k podpoře učňovského školství (ostatně jako každý ministr školství v této zemi, včetně výsostného intelektuála Jana Sokola), zřejmě pod tlakem hospodářské lobby sbratřené s ČSSD, ale to je asi tak jediné evidentní zlo, kterého se dopustil.



2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
4. června 2015 v 1:53  

se pomýleně obrátil k podpoře učňovského školství...
ale to je asi tak jediné evidentní zlo


Otázkou zůstává, jestli jej vůbec stihl podepřít, a jestli to bylo na úkor neučňovského školství.

Jací budou učitelé, takové budou školy a taková bude společnost.

To by bylo do budoucna pěkné. Dnes je to tak, že školy jsou takové, jací jsou jejich ředitelé. My například máme hezkou fasádu a na dvoře víajpí parkovište.

Hele, mně se třeba líbilo, že se zastal speciálního školství navzdory té soustředěné kampani, a že peníze do sboroven chtěl poslat přes tarif. Jako kdyby si byl vědom skutečnosti, že tu už nejsou vyloženě špatní učitelé, a že by tam ty peníze také nemusely dorazit. A povinná maturita z matematiky je vyloženě boží. Jakkoli letů k Marsu se možná ještě dožiju.

RP řekl(a)...
4. června 2015 v 12:31  

Souhlas - zastání spec. školství, tarify zvýšit, povinně jsem maturoval v roce 1988 i z M - a žiju....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.