Přečtěte si: ČSSD slibovala školství opak toho, co nyní prosazuje

středa 20. května 2015 ·

Čím více lžeš, tím větší máš naději vyhrát volby – a poté se můžeš naivkům vysmát. Ministr školství Marcel Chládek je v oboru mistr nad mistry. Ve volebních slibech i programovém prohlášení vlády se píše „Stát musí garantovat kvalitu vzdělání a jednotnou a propustnou vzdělávací soustavu“, ministr pak v reálu dělá pravý opak.


Z článku Petra Kamberského v Lidovky.cz vybíráme:

O. k., klidně řekneme: máme v populaci příliš mnoho středoškoláků a chceme to zredukovat na půlku – ale takový drastický obrat by měli politici, včetně premiéra, deklarovat před volbami. Ne si počkat na rok a půl po volbách, jaká lobby si ministra nakoupí.

Stejné je to s pokusem dostat žáky z okraje do hlavního vzdělávacího proudu. Bída si nevybírá, ale většina takto postižených dětí má tmavou kůži. Velmi často nemají intelektuální handicap, jen je nikdo doma neučil ani barvy, ani tvary, nedal jim do ruky nůžky, natož aby jim ukázal číslice a písmenka. Před lety moudrý stát přejmenoval „zvláštní školy“ na „základní školy praktické“ – jen aby dál mohl pokračovat v segregaci na základě rodinného prostředí.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.