Přečtěte si: A děti mají po sladkostech

úterý 7. dubna 2015 ·

Ač začátek svého úřadování ministr Chládek zahájil mohutnou mediální aktivitou, nápad stíhal nápad a tisková konference tiskovou konferenci – legislativní výsledek je pramalý (což je ale nakonec dobře). Sněmovna řadu nejšílenějších pasáží zákona zamítla a novela se scvrkla na: zákaz nabízet ve školách „nezdravé potraviny“.

Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Mimořádnou pakárnu budou mít ředitelé škol, protože se nepůjdou na hospitaci věnovat mladému kolegovi, ale budou studovat vyhlášku a seznam potravin. Řada z nich má automaty v pronájmu a bude smlouvy složitě vypovídat. Pak půjdou na inspekci do školního bufetu, který bude po tomto opatření ekonomicky dost trpět. Dítě, co bude mít 30 Kč z domova – si holt nějaké ty cukrovinky koupí v cukrárně cestou ze školy. Paní ve školním bufetu se na to říďovi vykašle. „Však on to nebyl ani před tím zlatý důl …“

Tak sláva Novele školského zákona, jistě brzy předeženeme v matematice ten Singapur a Čínu. Máme našlápnuto.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.