Přečtěte si: Děti zdravé potraviny ve škole nechtějí, limonádu si koupí v obchodu, stěžují si firmy

neděle 15. února 2015 ·

Konec sladkých limonád, cukrovinek i kávy. Novela školského zákona, kterou v pátek schválili poslanci, zakazuje prodej nezdravých potravin ve školách. Děti však zdravé potraviny nechtějí, shodují se distributoři prodejních automatů a očekávají, že novela přivodí mnoha firmám problémy.


Z článku Michaely Rozšafné v Lidovky.cz vybíráme:

Novela školského zákona se vedle prodejních automatů na potraviny a nápoje týká i bufetů a školních kantýn. Ani jejich provozovatelé nesmějí nabízet nezdravý sortiment. Většina prodejců se však shoduje na tom, že zákaz automatů problém stravování u dětí nevyřeší.

„Vést dítě ke správnému stravování musí v první řadě vlastní rodina. Je hezké, že ministerstvo zakáže prodej sladkých nápojů a nezdravých potravin ve školách. Podívejme se ale nejdřív na to, jak se vůbec stravují doma a k jakému životnímu stylu je vedou jejich rodiče. Řekl bych, že tady se pan ministr snaží být papežštější než papež,“ poznamenává Jaroslav Hošek (z firmy ATV-Café, pozn. redakce).

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.