Přečtěte si: Na Vánoce vyhazov

neděle 28. prosince 2014 ·

Co se nenaučí do Vánoc, už se nenaučí – říká starý učitelský bonmot. Bonmot zohledňující, že sice uplynuly jen čtyři měsíce a zbývá šest, nicméně začnou lyžáky, pololetky, jarní prázdniny, Velikonoce, přijímačky, státní i školní maturity, májové dny s ředitelskými volny, červnové třídní výlety a vracení učebnic a 15. června se uzavírá klasifikace.

Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Připomeňme si, oč jde: Pokud jste vystudovaný fyzik, máte přirozenou autoritu, pedagogické schopnosti a již 15 let učíte na českých školách, nyní učit nesmíte, protože nemáte vystudovaný „pedagogický obor“.

Ještě v létě bylo takových případů na českých školách přes 10 000. Mezitím 4000 pod tímto nátlakem zahájily dálkové pedagogické studium (rychlokvašený kurz provozovaný „akreditovanými“ školiteli), na 4000 se vztahovaly v létě přijaté výjimky (jazykáři, lidé nad 55, mistři odb. výcviku) a zbyly 2000. Ministr také přisypal lobby školitelů dalších 50 miliónů korun, aby jaksi „byl klid“.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
28. prosince 2014 v 19:52  

a na pracácích sedí 3000 kvalifikovaných učitelů a další 3000 se živí všelijak,protože ve školství pro ně není místo

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.