Jak poznám školní zralost? Vši ve škole radí rodičům

úterý 16. prosince 2014 ·

V rámci už patnácti odvysílaných dílů cyklu Vši ve škole na televizi Stream posledních šest epizod radí rodičům, čeho si mají všímat při výběru školy.

Internetový pořad zaměřený na nejširší rodičovské publikum se v posledních epizodách soustředil na obvyklé podzimní téma, výběr základní školy. Snaží se tak vyjít vstříc rodičům, kteří nemají jasno v tom, podle čeho poznají dobrou školu. Poslední předvánoční epizoda je věnována tomu, jak určit u dítěte, zda je dostatečně zralé pro nástup do první třídy.



V šesti epizodách věnovaných výběru školy se dozvíte:

  • Kartářka prvňákovi školu nevybere – rodiče se musí rozhodnout, co od školy chtějí. Sledujte ZDE.
  • Mějte oči i nos na šťopkách – čeho si všímat při první návštěvě školy. Sledujte ZDE.
  • Jak poznám školu, kde respektují moje dítě – školní budova z hlediska potřeb dítěte. Sledujte ZDE.
  • Kde moje dítě něco opravdu naučí? – podle čeho poznáme, že škola vzdělává kvalitně. Sledujte ZDE.
  • Vyberte si svého ředitele! – o profesi, která rozhoduje o kvalitě školy. Sledujte ZDE.
  • Je vaše dítě zralé na školu? – návod, jak rodiče rozliší prvňáka, kterému škola neublíží. Sledujte ZDE.
Tomáš Feřtek, scenárista pořadu, řekl: „Snažili jsme se postihnout všechny aspekty rodičovského rozhodování. A spoléháme i na výchovnou funkci pořadu. Ukazujeme školy, které nabízejí žákům a rodičům kvalitní služby, a spoléháme na to, že každý rodič si takovou školu umí srovnat s tou, kam bude chodit nebo už chodí jeho dítě.“
  • Pořad Vši ve škole je postaven na krátkých epizodách, kdy se každá z nich věnuje jednomu tématu a nabízí návod, co lze ve škole a při vyučování zlepšit a jak to udělat. Přehled všech epizod si můžete prohlédnout ZDE.
  • Pořad vznikl za dramaturgického vedení a spolupráce Stream.cz (producent Lukáš Záhoř, ředitel EDUin Zdeněk Slejška), pořadem provázejí jako moderátoři učitelé Vítek Březka a Ivana Málková, režisérem a kameramanem je Jiří Novotný, scénáře připravil tým: Tomáš Feřtek, Ivana Málková, Vítek Březka.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.