Výzva médiím: Podpořme společně učitele

čtvrtek 2. října 2014 ·

Učitelé jsou lidé, kteří tráví s vašimi dětmi nejvíce času. V neděli 5. 10. slaví po celém světě svůj den. Připojte se k nám a dejme jim najevo podporu. Á propos, Šimon Pánek jde učit…


Že učitelé mají budoucnost národa ve svých rukou, není fráze. Dobří učitelé mohou ovlivnit život dětí nevídaným způsobem. Vzdělávají a vychovávají budoucí lékaře, soudce i politiky a ovlivňují celou budoucí společnost v naší zemi. Přesto je jejich povolání nedoceněné, příprava nedostatečná a prestiž nízká. EDUin světový den učitelů připomene a budeme rádi, pokud se připojí i média.

Věnujme prosím v následujícím týdnu zvýšenou pozornost tématu učitelů a podpořme celospolečenskou diskusi upozorňující na různé aspekty této problematiky.

EDUin v rámci tohoto týdne pokračuje v kampani CHCI UČIT, kde do škol zve laiky, aby si vyzkoušeli učit, nyní například Šimona Pánka, ředitele společnosti Člověk v tísni.

Kateřina Hořavová, manažerka kampaně, říká: „Jak vyplývá i z výzkumu prof. Erica A. Hanusheka, učitel je klíčovým prvkem ovlivňujícím kvalitu vzdělávání. Zároveň se čím dál tím více aktérů v oblasti vzdělávání kloní k názoru, že systémová změna ve prospěch kvality učitelské profese není reálná. Je proto nutné vytvářet společenský tlak, který proměnu profese jinými cestami umožní.“

2 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
2. října 2014 v 23:56  

"Dobří učitelé mohou ovlivnit život dětí nevídaným způsobem."

Stejně tak nevídaným způsobem dokáže ovlivnit život dětí i učitelů parta nadšených reformátorů...

Když takovou výzvu vidím se spojením EDUIn, přeji si, aby nám nikdo k ničemu nepřál a nikdo si nás raději "nevšímal".

Zejména konzultující odborníci a prodejci testů.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
3. října 2014 v 12:27  

No to jsem zvědav, jak to právě Eduin zařídí, zejména po kampani za nekvalifikované, která jednoznačně vyznívala proti kvalifikovaným.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.