Přečtěte si: Učitelé v Hořicích obnovili zrušené gymnázium. Navzdory kraji i ministrovi

pátek 3. října 2014 ·

Před třemi lety kraj i přes protesty zrušil čtyřleté gymnázium v Hořicích. Tamní učitelé se ho rozhodli obnovit na soukromé platformě. Podařilo se jim to i díky tomu, že úředníci školu povolili bez vědomí ministra.


Z článku Markéty Šrajbrové v iHNed.cz vybíráme:

"Úředníci ministerstva školství o tomto rozhodli bez vědomí ministra. Na základě toho ministr Chládek vydal vnitřní pokyn, že všechny další žádosti o rozšiřování kapacit škol nebo povolování nových půjdou k rozhodnutí ministra, aby se v budoucnu tato pochybení úředníků neopakovala," vysvětlila mluvčí ministerstva Klára Bílá.

"Pochybení úředníků" tedy vedlo k tomu, že se nový kantorský tým mohl nastěhovat do budovy města, které vznik školy od začátku podporuje. Zastupitelé však pronájem schválili až koncem srpna, přípravy se tedy musely stihnout za týden. Lavice, židle a další vybavení učitelé sháněli v bazarech a od dárců. Pomůcky zatím stále chybí. Třídy se dělí o jeden dataprojektor, mikroskopuje se u jedné z vyučujících doma, kontejnery na tříděný odpad vyráběly děti samy.

2 komentářů:

krtek řekl(a)...
3. října 2014 v 14:09  

Jak vyplývá z diskuse na EDUinu, jde o školu s velkým vlivem Hnutí Grálu, což v článku jaksi chybí.

Nikola Křístek řekl(a)...
8. října 2014 v 9:07  

Můžu vás poprosit o odkaz nebo citaci? Nedaří se mi na EduInu nic takového najít. Děkuju, NK

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.