Žáci natočí na tablet, jak si představují školu za deset let

pondělí 15. září 2014 ·

Využijte tablety k natočení krátkých filmů o tom, jak bude podle vás vypadat škola budoucnosti.

K souboji s vlastní fantazií vyzývá soutěž pro filmařské talenty AI 2024: Škola základ života, kterou vyhlašuje společnost Intel ve spolupráci s Nakladatelstvím Fraus. Soutěž je určena žákům druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií

Budeme se muset za deset let ve škole učit, nebo nám znalosti „nalejou“ do hlavy počítače? Pošlu při zkoušení místo sebe před tabuli svého avatara? Budou ještě za deset let ve škole tabule a budeme vůbec chodit do školy? K odpovědím nejenom na tyto otázky vybízí žáky druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií soutěž pro mladé filmařské talenty AI 2024: Škola základ života. Její první ročník právě vyhlašuje společnost Intel ve spolupráci s Nakladatelstvím Fraus.

„Chtěli jsme, aby informační technologie děti ve věku teenagerů svedly dohromady k vytvoření něčeho kreativního a originálního, proto jim chceme poskytnout v této soutěži prostor pro natočení krátkých filmů na tablet a ty nejlepší odměnit. Tablety či obecně počítače nemusí sloužit jen ke konzumování digitálního obsahu a pasivnímu trávení volného času, ale k učení, hraní a vytváření fantazií. Budeme rádi, když se co nejvíc dětí ve školách nechá zadáním inspirovat, probudí v sobě režiséry, kameramany a herce a natočí svou představu, jak bude podle nich vypadat škola za deset let,“ říká k myšlence soutěže AI 2024 Pavel Svoboda ze společnosti Intel.

Soutěžící spolužáci mají svoje videa o maximální délce tří minut natočit a přihlásit do 3. října. Patnáct nejlepších filmů čeká 23. října 2014 finále - filmový festival Intel AI 2024 v pražském Bio Oko. Tak jako na každém pořádném festivalu, o vítězi soutěže zde rozhodne porota, ve které mimo jiné zasednou spisovatel a publicista Ondřej Neff, umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Karel Och, filmový kritik Kamil Fila či student Marek Novák, dvojnásobný medailista největší světové soutěže vědeckých talentů Intel ISEF. Cenou pro vítězný tým bude pět tabletů s procesorem Intel a navíc jeden tablet, který získá jejich škola. Vyhlášení soutěže s nejlepšími filmovými nadějemi moderuje herec a moderátor Lukáš Hejlík.

Podrobnější informace o soutěži, včetně způsobu, jak přihlásit svůj film, jsou k dispozici prostřednictvím odkazu http://iq.intel.cz/ai2024/. Vybrané filmy budou také k vidění na portálu mediálního partnera soutěže AI 2024: Škola základ života, portálu TN.cz.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. září 2014 v 14:31  

Žáci natočí na tablet

Mohl by mi to někdo, prosím, přeložit do mého rakousko-uherského jazyka? Ani jako učitel informatiky nevím přesně, co si pod tím mám představit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.