Přečtěte si: Jak pomoci české škole

pátek 29. srpna 2014 ·

Nejenom že je konec srpna tradičně depresivní vlivem krátících se dnů, neboť směřujeme nevyhnutelně k podzimní temnotě, ale zabíjí nás už jen pomyšlení na začátek školy a na příval moudrostí, který jako načasován vzedme se ve sdělovacích prostředcích a reklamách u příležitosti začátku školního roku. Dozvíme se například taková nečekaná fakta, jako že škola volá a je třeba být připraven, že klepe na dveře, že s chutí do toho a úspěch je zaručen, nebo ještě lépe - narazíme na výhrůžku, že školákům už to nastane a rodičům též. Kdyby toho nebylo, mohlo by se stát, že škola začne v klidu, což nelze dopustit, protože z klidu nic nekouká, jedině nuda. Nezbývá mi, než také napsat nějaký nesmysl, aby se nám všem 1. září hůř vstávalo.


Z článku Taťány Vroblové v NeviditelnýPes.cz vybíráme:

České školství nelze navíc zlepšit hlavně z personálních důvodů. Špatného učitele nevyhodíte, kdo by to šel místo něj dělat? Navíc nejde ani tak o učitele jako o učitelky. Ty přilétly nepozorovaně do českého školství jako kobylky a pasou se na něm přímo nestydatě. Celé české školství je zničené despotickými učitelkami, které mají navíc v létě dva měsíce prázdniny, na což prozíravě myslí mnoho ředitelů, a proto je pošlou skutečně pracovat, můžou třeba doplňovat zboží v supermarketu místo planého lenošení doma. Jaképak podhodnocení a nízké platy, za co by to chtěly brát, jen ať mi někdo řekne. Za to, co ve školách po zbytek roku páchají, mají až dost.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.