Šest českých univerzit se bude prezentovat na vysokoškolském veletrhu v americkém San Diegu

pondělí 19. května 2014 ·

Představitelé šesti českých vysokých škol budou na konci května prezentovat nabídku svých studijních programů a navazovat nové kontakty na největším světovém veletrhu věnovaném vysokoškolskému studiu pro profesionály z oboru. V neděli 25. května 2014 začíná v americkém San Diegu šestidenní veletrh a konference NAFSA. Očekávaná účast je téměř 9 000 pracovníků z různých oblastí mezinárodního vzdělávání a 400 vystavovatelů z celého světa. Pořadatelem setkání je americké sdružení NAFSA: Association of International Educators, jehož cílem je podpora a rozvoj mezinárodních vzdělávacích výměn v USA.


Na letošní, již 66. ročník konference a veletrhu NAFSA, vysílá své reprezentanty šest českých vysokých škol, tj. České vysoké učení technické v Praze, Masarykova univerzita, Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Praze, University of New York in Prague, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava a Vysoká škola ekonomická v Praze. Školy se budou prezentovat na společném stánku pod hlavičkou iniciativy Study in the Czech Republic. Možnost účasti na společném stánku již pošesté organizuje Dům zahraniční spolupráce s finanční podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Konference NAFSA poskytuje celou řadu vzdělávacích produktů pro odborníky na mezinárodní vzdělávání v různých oborech. Konference si klade za cíl rozvíjet znalosti, dovednosti a strategie potřebné ke zkvalitnění vysokoškolských vzdělávacích institucí. Velkým přínosem pro zúčastněné zástupce tedy bude možnost načerpání inspirace a získání aktuálních informací z oblasti vysokoškolského vzdělávání. V rámci veletrhu mají školy také možnost setkat se s kolegy z celého světa díky možnosti naplánovat si osobní schůzky s potencionálními i stávajícími partnery, které vedou k nastavování nových možností spolupráce stejně tak, jako k řešení detailů spolupráce dosavadní. Právě získávání nových a posilování stávajících kontaktů je dalším důvodem, proč se vysoké školy podobných světových akcí účastní.

Účastníci konference a veletrhu NAFSA mohou v rámci své registrace využít široké nabídky workshopů, prezentací a seminářů zaměřených na aktuální trendy a témata z oblasti mezinárodního vysokoškolského vzdělávání.

Jelikož počet studentů zajímajících se o studium v zahraničí každoročně rapidně narůstá, akce jako veletrh a konference NAFSA dokazují, že vzdělávání v zahraničí se stalo velkým globálním odvětvím, kde o přízeň zahraničních studentů mezi sebou soutěží nejen jednotlivé vysokoškolské instituce, ale také jednotlivé země, které studenty přijímají. České vysoké školy si svou účastí na veletrhu a konferenci NAFSA bezpochyby zvyšují svou konkurenceschopnost!

Více informací


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.