Přečtěte si: Anglická Národní databáze žáků je přístupná pro širší využití

středa 7. května 2014 ·

Data shromažďovaná anglickou Národní databází žáků (National Pupil Database) jsou podle nové legislativy přístupná pro širší využití zájemcům, kteří je v zájmu podpory vzdělávání a dobré životní situace dětí a mládeže chtějí využít pro výzkum, statistiku, poskytování informací nebo poradenství.

Data jsou shromažďována od roku 2002 a obsahují informace o testech, výsledcích zkoušek, pokroku žáků, jejich pohlaví a etnicitě, absencích ve škole, speciálních vzdělávacích potřebách a mateřském jazyku. Tento soubor dat je považován za jeden z nejrozsáhlejších na světě a zahrnuje údaje o žácích na všech stupních vzdělávání. 

Databáze obsahuje údaje, podle kterých lze identifikovat jednotlivé dítě, včetně jména, adresy a data narození, existuje zde tedy potenciální hrozba zneužití těchto dat. Rodiče nemohou zabránit tomu, aby údaje o jejich dítěti byly zahrnuty do databáze. Ministerstvo školství však tvrdí, že využívání dat podléhá přísnému režimu a kontrole.



Výběr ze zpráv, novinek a zajímavostí ve vzdělávání provedlo výzkumné oddělení společnosti Scio.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.