Ministr školství dokázal, že kraje dostaly navýšené prostředky na platy v regionálním školství

středa 16. dubna 2014 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek popřel informace, že by ministerstvo školství neposlalo krajům finanční prostředky navýšené o slibovaná dvě procenta na platy pedagogů.


Na tiskové konferenci ministr jasně ukázal, že úřad prostředky rozeslal a to včetně navýšení o 1,148 mld. Kč ve srovnání s rokem 2013. Prostředky jsou na jednotlivé kraje zasílány ve dvouměsíčních intervalech. Z rozpočtu ministerstva tak už odešly dvě šestiny, a to konkrétně 22. ledna a 7. března.

6 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
16. dubna 2014 v 5:26  

V televizi ale pan ministr mluvil jasne o 16. lednu! Ze by opet nejaka informacni mlha? Ale mozna uz 16.1. chteli, ale teprve 22.1. se to povedlo....

M.Kalvach řekl(a)...
16. dubna 2014 v 6:27  

Pokud vím, nedokázal nic, jen ukázal papíry s kulatým razítkem, nikoli převodní příkazy.

6. B řekl(a)...
16. dubna 2014 v 22:19  

... že by tu zas někdo lhal?

Nicka Pytlik řekl(a)...
17. dubna 2014 v 0:30  

zas někdo lhal?

Kde? Tady v čr? A kdo? Elity národa?
To jen sociální ministr rozhlásil do sdělovacích prostředků, že od nového roku dostali učitelé přidáno. Prý průměrně pět set. Ovšem pozor, průměrně. Ne každý. Průměrně. Dostanou po zásluze přidáno jen ti výborní učitelé. Ti výborní dostanou víc než je ten průměr. Sice se pořád ještě pořádně neví, kteří to vlastně jsou, ale ví se, že to nejsou všichni.
Nu což. Věřme, že pořádky panující na vrcholných úrovních státní správy a samosprávy ve školství na úrovně nejniší ještě nedorazily.
Obyvatelstvo v krizi hladoví, a učitelstvo dostalo, zdůrazňuji, že údajně dostalo přidáno.
Proč ale ministr cítí neodbytnou potřebu dokazovat, že je z obliga. To proto, že se peníze na cestě k sociálním zřizovatelům škol někde na sociálních krajích zatoulaly. Každá kačka z úroku za penízky ležící někde na účtu je dobrá. Kolik to je, asi tak. Půl procenta? Z miliardy pět milionů? No, na kafe taky dobrý.
Kdo ale kdy zjistí, kolik se těch peněz ve skutečnosti aspoň k některým učitelům dostalo, když ani ministr neví, kde mu lítá miliarda.

BP řekl(a)...
18. dubna 2014 v 10:02  

Když přidávat, tak jedině do tarifů! Jinak je to jako s UFO - mluví se o něm, ale nikdo ho ještě pořádně neviděl.

BP řekl(a)...
18. dubna 2014 v 10:02  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.