Největší středoevropská taneční soutěž pro školy The SCHOOL DANCE 2014 startuje také v České republice

čtvrtek 6. března 2014 ·

Taneční soutěž The SCHOOL DANCE 2014 startuje letos také v České republice. Soutěž pro mateřské, základní a střední školy se koná od roku 2012 na Slovensku a po úspěšných dvou ročnících se pořadatelé rozhodli rozšířit The SCHOOL DANCE 2014 do České republiky a Polska. Jedná se tak o největší taneční soutěž pro školy ve střední Evropě. Cílem soutěže je motivovat žáky a studenty k pohybu a k efektivnímu využívání informačních technologií. Kromě tanečních videí musí školy vytvořit interaktivní materiál věnovaný svému regionu.


Pořadatelem The SCHOOL DANCE 2014 je nezisková organizace EDULAB a taneční akademie DANSOVIA. V České republice je partnerem soutěže společnost EDULOGY, provozovatel vzdělávacího portálu eKabinet.cz. „Fakt, že děti i mládež mají málo pohybu, se stává problémem i u nás. Ministerstvo školství navrhuje situaci řešit hodinou tělocviku navíc. My říkáme – zapojte se do soutěže The SCHOOL DANCE 2014 a začněte trénovat. Víme, že dnešní děti a mládež tráví u počítače čím dál tím více času. Pokud je to v rámci vzdělávání, jsme pro a maximálně to podporujeme. Ale ve svém volnu by měly myslet také na dostatek pohybu a aktivní zábavu,“ říká k soutěži Richard Valenta, ředitel společnosti EDULOGY.

Ve všech zapojených zemích soutěž probíhá ve dvou kategoriích. V BEST DANCE jde o nejlepší taneční vystoupení. V kategorii LOCAL DANCE mají soutěžní videa co nejlépe prezentovat jednotlivé regiony České republiky, Slovenska a Polska prostřednictvím tance. Styl tance v této kategorii není striktně definován, může se tak jednat o folklórní tance nebo například i klasiku či hip-hop. Podmínkou je provázání videa s regionem, tedy s významným místem, událostí, tradicí či zvyky dané oblasti. Nad LOCAL DANCE převzal záštitu Slovenský lidový umělecký kolektiv SĽUK. V obou kategoriích musí soutěžící školy kromě videa připravit také jeden interaktivní materiál zaměřený na prezentaci regionu, ze kterého škola pochází. Soutěžící mají na výběr interaktivní plakát GLOG, který jednoduše vytvoří pomocí nástroje GLOGSTER nebo interaktivní TUUL prezentaci.

Soutěž je určena mateřským, základním a středním školám, které se mohou registrovat a nahrát svá soutěžní videa na web www.schooldance.cz do 30. dubna 2014. Každá škola se může zaregistrovat pouze jednou a může přihlásit maximálně 3 soutěžní videa o maximální délce 3 minut. Hlavní záštitu nad soutěží převzal Digitální lídr SR Peter Pellegrini.

Registrace a informace o soutěži jsou dostupné na: www.schooldance.cz



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.