Přečtěte si: Děti jako z divokých vajec: Učitelům hrozí i vězení

pátek 7. února 2014 ·

Starost o děti je riskantní služba. I když učitel udělá maximum pro prevenci, těžko může všechny děti, které se při školních akcích často chovají divoce, ochránit před úrazem. Kantorovi pak hrozí, že na něj naštvaný rodič podá žalobu a bude vymáhat soudní i léčebné výlohy. A učitel ještě může skončit ve vězení.


Z článku Jiřího Macha v Novinky.cz vybíráme:

Vrásky si mohou dělat učitelé zejména právě při mimoškolních akcích. Třeba kurzy plavání dnes organizují akreditované firmy, ale za děti žádnou odpovědnost nenesou. Učitel tedy vykonává při kurzu pedagogický dohled, a jakmile se něco stane, nese vinu sám.

Že je postavení učitelů nezáviděníhodné, ví i ministr školství Marcel Chládek (ČSSD), který nebezpečí mimoškolních akcí coby kantor také podstupoval. „Tělocvikáři jsou pořád jednou nohou v kriminále, protože se jim tam může něco stát,“ řekl Právu. Podle něj je třeba posílit jejich ochranu, ale zatím není jasné jak.

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
7. února 2014 v 10:27  

Vždycky jsem žákům říkával, že člověk nese odpovědnost především sám za sebe. A když si nebudou na sebe dávat pozor, tak mne možná zavřou, což jim už moc nepomůže, ale oni budou mrtví. Tedy v tom lepším případě.
Přesto, a pro jistotu s nimi už vůbec nic nepodnikám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.