Přečtěte si: Rušení škol pokračuje, některá gymnázia nebudou smět otvírat primy

středa 20. listopadu 2013 ·

S osmiletými gymnázii se rozhodla zatočit krajská vláda KSČM a ČSSD v Karlovarském kraji. Dvě z nich - v Chodově a v Mariánských Lázních - navrhuje od září 2014 postupně utlumovat.


Z článku Bohumila Zemana v iDNES.cz vybíráme:

V šoku je i starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král. Chce se ptát na krajském úřadě. "Samozřejmě se nám to nelíbí. Už dříve jsme slučovali gymnázium s obchodní akademií a učiliště s hotelovkou."

O jednu ze dvou prim přijde ostrovské gymnázium. Ředitel Jaroslav Šafránek je z toho smutný, protože podle něho by souměstí Ostrov - Karlovy Vary klidně uneslo čtyři a ne jen tři primy. Talentovaných dětí a kvalitních kantorů je tu dost. Gymnáziu klesne celkový počet tříd na 12, přitom má kapacitu 20.

6 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
20. listopadu 2013 v 13:10  

Situace je v současnosti taková, že vysoký počet osmiletých gymnázií je v tomto státě snad s výjimkou Prahy, kde počet žáků roste, neudržitelný. Vede totiž k tomu, že pro gymnázia už stejně nezbudou žádní solidní žáci, kteří by se hlásili na čtyřleté obory, takže se tyto plní už nejen trojkaři, ale už i čtyřkaři. Nebo snad žák, který napíše SCIO testy pod 40 bodů ze 130 možných, je žák hodný studia na gymplu?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
20. listopadu 2013 v 17:51  

Nesouvisí to ale je to zajímavé:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chcipni-p-co-jeci-deti-na-ucitelku-Maturantka-se-nastvala-a-popsala-katastrofu-ceskeho-skolstvi-294049

Janek Wagner řekl(a)...
20. listopadu 2013 v 18:11  

Milý Anonymni z 21:30, tohle je doslova "ukradený" článek. Na České škole byl publikován 26. září s laskavým souhlasem autorky viz http://www.ceskaskola.cz/2013/09/lucie-amalie-sulovska-je-mi-lito-ucitelu.html, převzali jsme ho z jejího blogu, kde vyšel 22. září. Protiproud ho uvedl bez uvedení zdroje a Parlamentní listy ho tradičně "vyvařily" rovněž s křížkem po funuse.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
20. listopadu 2013 v 21:50  

A tak ten mi možná utekl.

Děkuji

Nicka Pytlik řekl(a)...
20. listopadu 2013 v 22:46  

Nesouvisí to

Všechno souvisí se vším, prosím.
V každém případě musím říci, že to s žáky není zase až tak špatné. Zatím mi drtivá většina z nich na pozdrav normálně odpoví.
K políbení prdele mne doposud vyzval jen rodič. Trošku mne rozhodilo, že je vš vzdělaný a na vyšší posty kandidující. A také to, že ta prdel měla být moje vlastní. Zkoušel jsem to, ale nezadařilo se.

Jiří Legner řekl(a)...
24. listopadu 2013 v 12:02  

Konečně. Jestli tohle ustojí tak klobouk dolů. Čeká je řev a nadávky ambiciózních rodičů vidících ve svých dětech Einsteiny. Před dvaceti lety by to u některých z nich stačilo tak akorát na učňák.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.