Vyhlášení nového ročníku vědeckotechnické soutěže pro žáky základních škol

čtvrtek 3. října 2013 ·

Ve středu 2. 10. 2013 proběhlo slavnostní předání putovního poháru vítěznému týmu 2. ročníku Olympiády fyziky a dalších věd. Současně byl vyhlášen 3. ročník soutěže POHÁR VĚDY - KVARK 2014.

POHÁR VĚDY je třetím ročníkem Olympiády fyziky a dalších věd s podtitulem KVARK 2014 a opět s rozšířenou zahraniční účastí. Soutěž organizuje Asociace malých debrujárů České republiky ve spolupráci s MŠMT a proběhne během celého školního roku 2013/2014.

Náročné, ale zábavné úkoly z fyziky a dalších vědních oborů připravují lektoři z Katedry didaktiky fyziky MFF UK Praha. V roce 2013 se do soutěže zapojilo 142 soutěžních týmů, 1 162 dětí, 163 dospělých vedoucích. Celkem tedy velmi pěkných 1 467 účastníků. Jako pilotní pozorovatelé a současně první zahraniční účastníci přijely i dva týmy z Velké Británie. Letos se partnerské země rozšiřují o Kanadu, Německo a Slovensko.

Soutěží se ve čtyřech kategoriích: 1. Mateřské školy a předškoláci, 2. První stupeň základních škol, 3. Druhý stupeň základních škol a střední školy, 4. Střední školy.

Do mezinárodního finále 13. – 15. června 2014 v Nymburku postoupí nejúspěšnější soutěžní týmy ze základních kol, která proběhnou v lednu - dubnu 2014.

Zájemci mohou získat více informacích o této aktivitě na webové adrese: http://www.debrujar.cz/.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.