Vyhoření. Rozpoznání, léčba, prevence

čtvrtek 5. září 2013 ·

Předejděte vyhoření účinnou prevencí!

Vyhoření je u pedagogů problémem číslo jedna: 86?% učitelů, kteří kvůli nemoci opustili své povolání, trpí vyhořením! Přibývající zátěž spojená s administrativou a frustrující pocit, že člověk ve vyučování nestačí nárokům, vedou právě u zanícených učitelů k vyhoření.

Vyhoření může potkat každého. Zpočátku je jakoby nepozorované, nakonec však ochromí celou osobnost. Aby k tomuto kritickému stavu nedošlo, nabízí kniha pomoc, jak toto ohrožení rozpoz­nat a překonat. Tento rádce – napsaný z praxe pro praxi – ukazuje cestu, jak pomocí cílených cvičení určených pro všed­ní den vyhoření předejít.


Ukázky stran:






 Knihu s 25% slevou zakoupíte do 30. 9. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

5 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. září 2013 v 20:23  

Myslím, že je nejvyšší čas začít se zabývat otázkou skladů pro uložení vyhořelých učitelů, kde se budou hromadit do doby, než se natrvalo uloží do hlubinného úložiště.
Pokud de rozhodneme pro mokrý způsob skladování, doporučuji zřizovat sklady poblíž pivovarů či pálenic. Suché sklady by se pak mohly umístit přímo do areálu psychiatrických léčeben.
Přeprava vyhořelých učitelů ve speciálních kontejnerech se řídí přísnými mezinárodními předpisy, které zaručují vysokou bezpečnost a zabraňují případné kontaminaci doposud plápolajících členů pedagogických sborů.

Anonymní řekl(a)...
5. září 2013 v 22:19  

doporučuji zřizovat sklady poblíž pivovarů či pálenic.

To snad ne. Přece mi nechcete zkazit místa mého odpočinku.

Pytlik Blaha řekl(a)...
6. září 2013 v 0:29  

Posledního?

Anonymní řekl(a)...
6. září 2013 v 7:00  

Nikoli, pravidelného.

Anonymní řekl(a)...
6. září 2013 v 11:45  

Učitelé stále hoří a zapalují svými myšlenkami - ha, ha.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.