Originální studentské aplikace mohou vyhrát v soutěži Společně otevíráme data

úterý 4. června 2013 ·

Soutěž Společně otevíráme data je určena pro všechny, kteří v datech vidí příležitost, jak vytvořit zajímavé a užitečné aplikace, a chtějí ukázat, že odstraňování překážek v jejich využívání může být prospěšné pro každého z nás. Otevřená data podporují i růst ekonomiky díky vyšší efektivitě, úsporám, novým podnikatelským příležitostem a pracovním místům a v neposlední řadě i vyšší transparentnosti veřejné správy.

Organizátorem soutěže je Fond Otakara Motejla a odborným garantem Fórum pro otevřená data.

Soutěž je otevřená a má dvě kategorie – pro veřejnost a studentskou. Přihlásit se lze do 29. června prostřednictvím nepovinné předběžné registrace a následně vyplněním registračního formuláře včetně odeslání hypertextového odkazu na aplikaci a uvedení zdroje otevřených dat do 25. října.
Přihlášené práce bude hodnotit nezávislá porota složená z odborníků a partnerů soutěže. Kritérii pro ocenění jsou společenský přínos a využitelnost, uživatelská přívětivost, funkčnost a efektivnost aplikace. Ve studentské kategorii bude navíc porota hodnotit originalitu a v kategorii pro veřejnost udržitelnost včetně aktualizace dat.
Celkem bude oceněno 20 výherců. První tři vítězové v každé kategorii získají hlavní cenu a 4. až 10. oceněný vedlejší ceny. Výsledky soutěže budou oznámeny do 28. listopadu a aplikace budou umístěny na www.otevrenadata.cz,www.motejl.cz a www.nasstat.cz.
Podrobná pravidla soutěže naleznete zde. Dotazy k soutěži zasílejte na e-mail: otevrenadata@motejl.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.