Ministerstvo školství pomůže školám zasaženým povodněmi

středa 5. června 2013 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pomůže povodněmi postiženým školám a školským zařízením. Již včera vydalo opatření k organizaci školního vyučování v postižených oblastech. V současné době monitoruje počet takto zasažených objektů a rozsah škod způsobených povodněmi.


Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy je připraveno, v rámci mateřských, základních a středních škol, které byly zasaženy povodněmi, reagovat na potřebu obnovy fondu učebnic a vyučovacích pomůcek. „Po vyhodnocení a zjištění rozsahu škod jsme na obnovu fondu učebnic a pomůcek schopni poskytnout finanční prostředky prostřednictvím cíleného rozvojového programu,“ uvedl náměstek ministra Jindřich Fryč.

Pomoci je MŠMT připraveno i vysokým školám. „Našli jsme způsob, jak, alespoň částečně pomoci vysokým školám zasaženým povodní. Vyčlenili jsme finanční prostředky, které, po vyhodnocení, budeme moci poskytnout žadatelům ze strany vysokých škol,“ uvedl náměstek ministra Tomáš Hruda.

MŠMT je v součinnosti se sportovními svazy rovněž připraveno přispět k nápravě následků způsobených povodněmi na sportovní infrastruktuře.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i nadále monitoruje celou situaci v celkem devíti krajích a získává, prostřednictvím České školní inspekce, informace o situaci škol a školských zařízení v krajích postižených povodněmi. Cílem je získat rychlou informaci o míře poškození budov, dalšího majetku, popřípadě učebních pomůcek. Tyto informace budou dále vyhodnoceny a využity pro další koordinaci a zajištění pomoci ze strany státu.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. června 2013 v 0:01  

Jojo, vrána k vráně sedá. Jen mentál na úrovni absolventa státní maturity 2013 si může opakovaně stavět příbytek v zátopové oblasti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.