Video: Svatý týden s EU

pátek 12. dubna 2013 ·

V minulém týdnu proběhla v sociálních sítích diskuse k traileru tohoto filmu, který byl po negativní reakci z YouTube stažen.




Dodavatel filmu byl vybrán v nabídkovém řízení s názvem „Tvorba edukativních filmů o Evropské unii pro žáky základních škol a studenty středních škol“, které bylo veřejně vyhlášeno 21. října 2010.

Dle podmínek zadání bylo úkolem vybraného dodavatele vyrobit film, který by měl zábavnou a nenásilnou formou žákům/studentům přiblížit fungování Evropské unie, provést je její historií, základními institucemi a politikami EU. Cílem filmu není detailně popsat všechny procesy a funkce EU, ale poskytnout příslušné cílové skupině první vhled do dané problematiky. Cílovou skupinou jsou studenti středních škol ve věku přibližně 14–18 let.

Celková cena za dodání filmu (včetně veškerých autorských práv) byla 21 482 Eur (jde o 30minutový film).

Zdroj: Zastoupení Evropské komise v České republice, 2012/Odbor informování o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR; LUPA.cz

3 komentářů:

krtek řekl(a)...
12. dubna 2013 v 16:00  

V tom případě se film povedl. Je zábavný a nenásilný. Ale asi jinak, než autoři plánovali. Nebo žeby?

Pavel řekl(a)...
13. dubna 2013 v 7:17  

Vůbec nejde o film nebo jeho cenu. Děsivá je jen představa, že musí existovat minimálně několik osob, které tomu věří.

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2013 v 8:20  

To, že takové plýtvání - spíše krádeže peněz - je běžné, neznamená, že není i děsivé...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.