ACES 2013

úterý 5. února 2013 ·

Nabídka účasti v programu Akademie středoevropských škol ACES s možností získat grant na podporu projektu; termín podání žádostí: 30. dubna 2013.

Akademie středoevropských škol (Academy of Central European Schools - ACES) vyhlašuje další ročník projektů zaměřených na vytvoření sítě spolupracujících škol a podporu mezikulturního dialogu mladých lidí a učitelů v zemích střední Evropy.

ACES program sponzoruje rakouská nadace „Die Erste Osterreichische Sparkasse foundation“ a koordinuje Interkulturní centrum ve Vídni ve spolupráci se slovenskou organizací Včelí dům. Program podporují ministerstva školství všech zúčastněných zemí: Albánie, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Černé Hory, České republiky,Chorvatska, Maďarska, Kosova, Makedonie/FYROM, Moldavska, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Srbska.


Cílovou skupinou jsou žáci/žákyně ve věku 12 až 17 let. Do realizace projektu se mohou zapojit žáci a učitelé ze zúčastněných zemí.


Tématem letošního ročníku 2013  je diverzita:


„I and the others: Discovering diversity around and within me”

(Já a ostatní: objevování rozmanitosti v sobě a kolem sebe)

Nejlepší společné projekty partnerských škol získají grant rakouské nadaceKaždá škola může podat pouze jednu žádost o grant v rámci programu ACES.

Organizátoři projektu ACES poskytují pomoc při hledání zahraniční partnerské školy- viz http://www.aces.or.at/z_pflist.asp?b=832.

Komunikace v rámci projektu probíhá v angličtině.


Podrobné informace lze nalézt na stránkách www.aces.or.at, na nichž jsou zveřejněna pravidla účasti, kritéria výběru a termíny pro podání návrhů partnerských projektů a  formuláře žádosti. Nejzazší termín pro podání žádostí je 30. duben 2013.


Další podrobné informace je možné získat na adrese:


Interkulturelles Zentrum, Vienna, Austria, Carmen Teub : tel: +43 (0)1 5867544-20 , e-mail: Carmen.Teubl@iz.or.at

Kontakt na MŠMT: Irena Mašková , oddělení mezinárodních vztahů MŠMT, tel: +420 234 811 611, e-mail: maskova@msmt.cz.

Organizátoři se těší na vaše přihlášky!

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.